marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Sodelovanje Planeta 9 pri filmu Toše - The Hardest Thing

Deli z ostalimi

11.02.2009
Objavil: Thomas Bergant

Pri pripravi glasbenega biografskega filma Toše - The Hardest Thing je sodelovala tudi produkcijska ekipa podjetja Planet 9. Dokumentarni film predstavlja nastajanje Tošetovega angleškega albuma in zadnje leto njegovega življenja. Od 12. februarja dalje bo na ogled v slovenskih kinematografih in kinodvoranah na območju celotne nekdanje Jugoslavije.

V slovenske kinematografe prihaja dokumentarni film Toše - The Hardest Thing. Ta skupaj z izidom zadnjega albuma priljubljenega makedonskega pevca, ki je izšel 25. januarja 2009, predstavlja poklon njegovih sodelavcev njemu in njegovemu glasbenemu ustvarjanju. Jedro dokumentarnega filma so posnetki s snemanja omenjenega Tošetovega albuma, ki je potekalo na Jamajki, v Londonu in na Švedskem. Režijsko taktirko je prevzel Boštjan Slatenšek, pri pripravi glasbenega biografskega dokumentarnega filma pa je sodelovala produkcijska ekipa podjetja Planet 9. Ta je poskrbela za filmsko produkcijo vsebine, ki je nastala po Tošetovi smrti, prav tako pa tudi za montažo filma in obdelavo slike. Producenta dokumentarnega filma sta Casablanca Film in Lilija Atelje.

Sodelovanje pri omenjenem dokumentarcu ni prvi večji projekt produkcijske ekipe Planeta 9 (spomnimo se prve slovenske mobinovele Njudjerzzi), nedvomno pa je prvi filmski projekt, katerega distribucija bo potekala v kinematografih, in to ne le v Sloveniji, temveč na območju celotne nekdanje Jugoslavije. Predpremiera dokumentarnega filma je bila 25. januarja 2009 v Skopju, sledile pa so ji še premiere v Beogradu, Zagrebu, Ljubljani in Sarajevu. V rednem kinematografskem programu bo dokumentarni film od 12. februarja 2009 dalje.

Programski direktor Planeta 9, Uroš Goričan, je ob tem povedal: "Projekt The Hardest Thing je zrasel iz preproste ideje v trenutno enega večjih multimedijskih projektov v Sloveniji in v prostoru bivše Jugoslavije. Hkrati z dokumentarcem je izšla angleška plošča, s katere bomo uporabnikom mobilnega Planeta ponudili nove melodije, sodelovanje na projektu pa nam je prineslo tudi pravico do objave ekskluzivnih posnetkov s snemanja plošče, ki so objavljeni na portalih Planet in www.siol.net. Redki so projekti, kjer se združi toliko različnih ustvarjalcev in kjer je stopnja predanosti tako velika. Tudi zato je bilo sodelovanje na projektu za celotno ekipo Planeta velik izziv in hkrati velika čast."

Toše je še vedno vodilni glasbeni izvajalec po prodanih melodijah na mobilnem portalu Planet. Poleg tega je projekt predstavljal tudi kreativen izziv za Planetovo ustvarjalno ekipo, ki je želela čim bolj verodostojno ohraniti spomin na preminulega glasbenika, znanega po tem, da je vzpostavil nepozabne vezi povsod, kamor ga je zanesla pot.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki