marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Sodelovanje Planeta 9 pri filmu Toše - The Hardest Thing

Deli z ostalimi

11.02.2009
Objavil: Thomas Bergant

Pri pripravi glasbenega biografskega filma Toše - The Hardest Thing je sodelovala tudi produkcijska ekipa podjetja Planet 9. Dokumentarni film predstavlja nastajanje Tošetovega angleškega albuma in zadnje leto njegovega življenja. Od 12. februarja dalje bo na ogled v slovenskih kinematografih in kinodvoranah na območju celotne nekdanje Jugoslavije.

V slovenske kinematografe prihaja dokumentarni film Toše - The Hardest Thing. Ta skupaj z izidom zadnjega albuma priljubljenega makedonskega pevca, ki je izšel 25. januarja 2009, predstavlja poklon njegovih sodelavcev njemu in njegovemu glasbenemu ustvarjanju. Jedro dokumentarnega filma so posnetki s snemanja omenjenega Tošetovega albuma, ki je potekalo na Jamajki, v Londonu in na Švedskem. Režijsko taktirko je prevzel Boštjan Slatenšek, pri pripravi glasbenega biografskega dokumentarnega filma pa je sodelovala produkcijska ekipa podjetja Planet 9. Ta je poskrbela za filmsko produkcijo vsebine, ki je nastala po Tošetovi smrti, prav tako pa tudi za montažo filma in obdelavo slike. Producenta dokumentarnega filma sta Casablanca Film in Lilija Atelje.

Sodelovanje pri omenjenem dokumentarcu ni prvi večji projekt produkcijske ekipe Planeta 9 (spomnimo se prve slovenske mobinovele Njudjerzzi), nedvomno pa je prvi filmski projekt, katerega distribucija bo potekala v kinematografih, in to ne le v Sloveniji, temveč na območju celotne nekdanje Jugoslavije. Predpremiera dokumentarnega filma je bila 25. januarja 2009 v Skopju, sledile pa so ji še premiere v Beogradu, Zagrebu, Ljubljani in Sarajevu. V rednem kinematografskem programu bo dokumentarni film od 12. februarja 2009 dalje.

Programski direktor Planeta 9, Uroš Goričan, je ob tem povedal: "Projekt The Hardest Thing je zrasel iz preproste ideje v trenutno enega večjih multimedijskih projektov v Sloveniji in v prostoru bivše Jugoslavije. Hkrati z dokumentarcem je izšla angleška plošča, s katere bomo uporabnikom mobilnega Planeta ponudili nove melodije, sodelovanje na projektu pa nam je prineslo tudi pravico do objave ekskluzivnih posnetkov s snemanja plošče, ki so objavljeni na portalih Planet in www.siol.net. Redki so projekti, kjer se združi toliko različnih ustvarjalcev in kjer je stopnja predanosti tako velika. Tudi zato je bilo sodelovanje na projektu za celotno ekipo Planeta velik izziv in hkrati velika čast."

Toše je še vedno vodilni glasbeni izvajalec po prodanih melodijah na mobilnem portalu Planet. Poleg tega je projekt predstavljal tudi kreativen izziv za Planetovo ustvarjalno ekipo, ki je želela čim bolj verodostojno ohraniti spomin na preminulega glasbenika, znanega po tem, da je vzpostavil nepozabne vezi povsod, kamor ga je zanesla pot.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki