marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Letalski družbi testirata uporabo mobilnikov


05.10.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Evropski letalski družbi sta začeli s testiranjem uporabe mobilnih telefonov na njunih letalih. TAP Portugal in britanska družba BMI se pripravljata k uporabi mobilnih storitev na letalu Airbus A320 koncem leta 2006.

Pričakuje se, da bo oprema, ki jo razvijajo - OnAir, ki je v lasti družbe Airbus, Siemens in drugi partnerji - popolnoma potrjena, ter da bodo potrebne komunikacije urejene, da se prične varna uporaba mobilnikov na letalu.

OnAir ocenjuje, da bo trg z uporabniki mobilnih telefonov narasel na 700 milijonov do leta 2009, uporaba komunikacij naj bi znašala nekje 1,6 miljarde ameriških dolarjev za glasovne in nekje 400 milijonov dolarjev za podatkovne storitve.

"Raziskave kažejo, da imajo naši cenjeni potniki dve skrbi. Prva je ta, da si želijo kar najhitreje priti čez letališče, druga pa je možnost opravljanja svojih opravil med potovanjem," je povedal direktor družbe BMI.

Pri OnAir so najavili tudi izbiro Inmarsat SwiftBroadband storitev in satelitke komunikacije firme Thales. Storitve bodo podpirale glasovne in podatkovne storitve potnikov.

Uporabljalo se bo novo, četrto generacijo satelitov, prvi I-4s bo pripravljen za GSM mobilne storitve med letom, sprva na evropskih kratkih letih v drugi polovici leta 2006. Obenem je tudi Airbus, ki razvija opremo za OnAir, izbral satelitskega komunikacijskega dobavitelja Thales. Anteno pa bo sestavila družba EMS Satcom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki