marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

TeliaSonera Norway in Huawei predstavljata prvo in najhitrejše obratujoče omrežje 4,5G

Deli z ostalimi

18.12.2015
Objavil: Thomas Bergant

Podružnica podjetja TeliaSonera na Norveškem je pred šestimi leti postala prvi operater na svetu, ki je uvedel 4G. Danes je podjetje napravilo korak naprej, ko se je zapisalo v zgodovino telekomunikacij s prikazom hitrosti do 1Gbps.

TeliaSonera Norway in Huawei sta preko obratujočega komercialnega omrežja napovedala prvo in najhitrejše LTE Advanced Pro (4,5G) mobilno omrežje. To je pomemben mejnik na poti do pričakovane javne dostopnosti 4,5G v prihodnjem letu.

TeliaSonera po prvem javnem 4G omrežju v letu 2009 zopet podira rekorde, saj so prvi pokazali delovanje 4,5G v pravem okolju z enakimi frekvencami in opremo, kakršno uporablja običajno mobilno omrežje.

"To je mobilno omrežje prihodnosti za telekomunikacijska podjetja nove generacije. TeliaSonera je inovativno podjetje, ki bo vedno stremelo, da bi bilo v vrhu razvoja. Pri razvijanju in preizkušanju te nove tehnologije smo ponosni na sodelovanje s Huawei na Norveškem. Naša vizija je, da bi svet tesneje povezali pod pogoji, prikrojenimi uporabnikom. Želimo biti gonilna sila za digitalizacijo in ustvarjati vrednost tako za naše stranke kot tudi družbo," je dejal G. Abraham Foss, generalni direktor TeliaSonera Norway.

Generalni direktor in direktor za tehnološki razvoj podjetja TeliaSonera sta prisostvovala svetovnemu rekordu v družbi direktorja trženja Huawei Wireless Product Line, generalnega direktorja Huawei Norveška ter številnih drugih predstavnikov obeh podjetij.

"Danes smo bili priča le začetku obdobja brezžične komunikacije 4,5G, kjer bo 1Gbps novo merilo za širokopasovno mobilno omrežje. Huawei bo bo kot strateški partner telekomunikacijskih podjetij, kakršno je TeliaSonera Norveška, operaterjem pomagal graditi brezžična omrežja, s katerimi bodo širila svoje poslovanje in tesneje povezala naš svet," je dejal G. Yang Chaobin, direktor trženja Huawei Wireless Product Line.

Prihaja HD-glas, ultra-visokoločljivostni video, pametni domovi in pametne zdravstvene aplikacije. Rastoče število povezav in potreba po višjih hitrostih pomenita, da nujno potrebujemo še naprednejšo tehnologijo od današnje 4G. Z uvedbo tehnologije 4,5G bodo operaterji lahko izboljšali uporabniško izkušnjo in podprli rast komunikacije med stroji ter medmrežja stvari (Internet of Things), pa tudi novosti kot so VR očala in droni.

"Nordijske države so za Huawei straško pomemben trg, Norveška pa je primeren kraj, kjer lahko pokažemo novo tehnologijo, kakršna je 4,5G. Prisotnost tam je ključnega pomena, če želimo biti na tehnološkem vrhu na področju telekomunikacij in informacijsko-komunikacijske tehnologije nasploh," je povedal Jim Lu, predsednik Huawei CEE & Nordic.


Fotografija, posneta med predstavitvijo

Omrežje 4G podjetja TeliaSonera danes pokriva 95 odstotkov prebivalstva Norveške, 4G+ pa dosega preko petino prebivalstva. 4G in 4G+ omogočata hitrosti do 80 in 300 Mbps. 4,5G bo zagotovil hitrosti do 1Gbps, kar pomeni, da bo film velikosti 1GB mogoče pretočiti v pičlih nekaj sekundah. Za doseganje hitrosti, pokazanih na današnji predstavitvi, so bili hkrati uporabljeni štirje frekvenčni pasovi. Uporabljene so bile le frekvence, ki so že na voljo v mobilni komunikaciji: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz in 2600MHz.

Huawei pričakuje, da bo 4,5G operaterjem na voljo od začetka leta 2016.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki