marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

TeliaSonera Norway in Huawei predstavljata prvo in najhitrejše obratujoče omrežje 4,5G

Deli z ostalimi

18.12.2015
Objavil: Thomas Bergant

Podružnica podjetja TeliaSonera na Norveškem je pred šestimi leti postala prvi operater na svetu, ki je uvedel 4G. Danes je podjetje napravilo korak naprej, ko se je zapisalo v zgodovino telekomunikacij s prikazom hitrosti do 1Gbps.

TeliaSonera Norway in Huawei sta preko obratujočega komercialnega omrežja napovedala prvo in najhitrejše LTE Advanced Pro (4,5G) mobilno omrežje. To je pomemben mejnik na poti do pričakovane javne dostopnosti 4,5G v prihodnjem letu.

TeliaSonera po prvem javnem 4G omrežju v letu 2009 zopet podira rekorde, saj so prvi pokazali delovanje 4,5G v pravem okolju z enakimi frekvencami in opremo, kakršno uporablja običajno mobilno omrežje.

"To je mobilno omrežje prihodnosti za telekomunikacijska podjetja nove generacije. TeliaSonera je inovativno podjetje, ki bo vedno stremelo, da bi bilo v vrhu razvoja. Pri razvijanju in preizkušanju te nove tehnologije smo ponosni na sodelovanje s Huawei na Norveškem. Naša vizija je, da bi svet tesneje povezali pod pogoji, prikrojenimi uporabnikom. Želimo biti gonilna sila za digitalizacijo in ustvarjati vrednost tako za naše stranke kot tudi družbo," je dejal G. Abraham Foss, generalni direktor TeliaSonera Norway.

Generalni direktor in direktor za tehnološki razvoj podjetja TeliaSonera sta prisostvovala svetovnemu rekordu v družbi direktorja trženja Huawei Wireless Product Line, generalnega direktorja Huawei Norveška ter številnih drugih predstavnikov obeh podjetij.

"Danes smo bili priča le začetku obdobja brezžične komunikacije 4,5G, kjer bo 1Gbps novo merilo za širokopasovno mobilno omrežje. Huawei bo bo kot strateški partner telekomunikacijskih podjetij, kakršno je TeliaSonera Norveška, operaterjem pomagal graditi brezžična omrežja, s katerimi bodo širila svoje poslovanje in tesneje povezala naš svet," je dejal G. Yang Chaobin, direktor trženja Huawei Wireless Product Line.

Prihaja HD-glas, ultra-visokoločljivostni video, pametni domovi in pametne zdravstvene aplikacije. Rastoče število povezav in potreba po višjih hitrostih pomenita, da nujno potrebujemo še naprednejšo tehnologijo od današnje 4G. Z uvedbo tehnologije 4,5G bodo operaterji lahko izboljšali uporabniško izkušnjo in podprli rast komunikacije med stroji ter medmrežja stvari (Internet of Things), pa tudi novosti kot so VR očala in droni.

"Nordijske države so za Huawei straško pomemben trg, Norveška pa je primeren kraj, kjer lahko pokažemo novo tehnologijo, kakršna je 4,5G. Prisotnost tam je ključnega pomena, če želimo biti na tehnološkem vrhu na področju telekomunikacij in informacijsko-komunikacijske tehnologije nasploh," je povedal Jim Lu, predsednik Huawei CEE & Nordic.


Fotografija, posneta med predstavitvijo

Omrežje 4G podjetja TeliaSonera danes pokriva 95 odstotkov prebivalstva Norveške, 4G+ pa dosega preko petino prebivalstva. 4G in 4G+ omogočata hitrosti do 80 in 300 Mbps. 4,5G bo zagotovil hitrosti do 1Gbps, kar pomeni, da bo film velikosti 1GB mogoče pretočiti v pičlih nekaj sekundah. Za doseganje hitrosti, pokazanih na današnji predstavitvi, so bili hkrati uporabljeni štirje frekvenčni pasovi. Uporabljene so bile le frekvence, ki so že na voljo v mobilni komunikaciji: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz in 2600MHz.

Huawei pričakuje, da bo 4,5G operaterjem na voljo od začetka leta 2016.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki