marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Telemach: brezplačni pogovori med Slovenijo, Srbijo ter BiH


23.04.2013
Objavil: Thomas Bergant

United Group napovedala brezplačne telefonske pogovore med Slovenijo, Srbijo ter Bosno in Hercegovino, ki bodo tako zasebnim kot poslovnim uporabnikom na voljo od 1. maja.

Podjetje Telemach je na današnji novinarski konferenci predstavilo priključitev skupini United Group. Skupina United Group poleg vodilnega slovenskega kabelskega ponudnika televizije, interneta in telefonije Telemach Slovenija vključuje tudi SBB in Telemach B&H, največja kabelskega operaterja iz Srbije in Bosne; Total TV, največjo satelitsko platformo v regiji, ter približno 15 manjših podjetij. Skupina je v večinski lasti investicijskega sklada Mid Europa Partners in Evropske banke za obnovo in razvoj.

Robert Knorr, Senior Partner Mid Europa Partners, je ob pričetku novinarske konference poudaril, da so v letu 2007, ko so izvedli začetno naložbo z nakupom SBB-ja, preoblikovali vodilnega srbskega ponudnika kabelske televizije v del velike regionalne telekomunikacijske platforme. V letu 2009 so z naložbo v podjetje Telemach pridobili največjo telekomunikacijsko mrežo v Sloveniji in povečali organsko rast ter širitev poslovanja SBB-ja ter Total TV-ja. Omenjena podjetja danes skupaj štejejo več kot 1,8 milijonov zasebnih in poslovnih uporabnikov različnih storitev. Skupina ima edinstveno infrastrukturo, ki pokriva velik del Slovenije, Srbije ter Bosne in Hercegovine, ter skupaj z osrednjo linijo, ki povezuje Ljubljano, Zagreb, Beograd in Sarajevo, zajema preko 10.000 kilometrov optične mreže.

Nekdanji ameriški veleposlanik v Beogradu, Cameron Munter, pravi, da se z veseljem vrača v regijo kot Senior Advisor skupine United Group. Trdno verjame v svetlo prihodnost regije, ki bo podjetjem, kot sta Telemach in SBB, omogočila številne prednosti vzpostavljenega sodelovanja. Moderna ekonomija zahteva inovativnost in kreativnost idej, vsebine in procesov znotraj podjetij. Ponosen je, da je del skupine United Group, ki skrbi za uporabnike in zagotavlja visoko kakovost storitev.

Marko Šter, direktor podjetja Telemach in član upravnega odbora United Group, v združitvi vidi številne prednosti: »Vesel sem, da pod lastniško strukturo MEP združujemo telekomunikacijska podjetja, ki smo si tako po svoji infrastrukturni kot vsebinski ponudbi podobna. Smo vodilni ponudniki televizijskih vsebin v svojih državah in skupaj v regiji: Telemach v Sloveniji, Telemach v Bosni, SBB v Srbiji, prav tako tudi Total TV v vsej Adriatic regiji. Izmenjava najboljših praks in sinergije, ki jih bomo skupaj dosegli, bodo pripomogle k še boljši uporabniški izkušnji. Sestavili smo ekipe najboljših ljudi iz vsakega podjetja v skupini, ki bodo pomagale pri uresničitvi zastavljenih ciljev. Trudimo se, da vso vsebino, ki jo ponujamo v posameznih državah, lokaliziramo glede na jezik in navade pri gledanju televizije.«

Šter je kot prvo od številnih ugodnosti, ki bodo na voljo naročnikom zaradi priključitve skupini, najavil, da se bodo od 1. maja naprej vsi uporabniki pod skupino United Group med seboj klicali brezplačno (velja za omrežja Telemach Slovenija, Telemach Bosna in SBB Srbija).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki