marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Telemach prevzel Tušmobil


17.10.2014
Objavil: Dare Gliha

Telemach in Tuš Holding, lastnik mobilnega telekomunikacijskega podjetja Tušmobil, sta sklenila dogovor, s katerim Telemach prevzema mobilnega operaterja Tušmobil. Kombinacija Telemachovega najsodobnejšega fiksnega telekomunikacijskega omrežja in mobilne infrastrukture bo slovenskim uporabnikom prinesla jasne prednosti na področjih kakovosti storitev in inovacij.

Telemach, vodilni kabelski operater v Sloveniji, bo z nakupom mobilnega operaterja Tušmobil poleg fiksnih storitev, ki jih nudi v lastnem fiksnem omrežju, pridobil še lastno mobilno omrežje za zagotavljanje mobilnih storitev. Telemach načrtuje znatne naložbe v nadgradnjo mobilne infrastrukture, da bi lahko uporabniki že naslednje leto uživali v mobilnem omrežju četrte generacije. Podjetje želi uporabnikom v Sloveniji zagotoviti izkušnjo, ki je enakovredna najboljšim v Evropi in po svetu ter jo omrežje četrte generacije prinaša v kombinaciji s hitrim fiksnim internetom s hitrostmi dostopa preko 200 Mbps in privlačno ponudbo vsebin v visoki ločljivosti.

Tušmobil je kot najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji s svojimi skoraj 300.000 uporabniki postal pomemben del slovenskega telekomunikacijskega trga. Od leta 2007 do danes je s svojo mlado in zavzeto ekipo postal pomemben igralec na trgu mobilnih komunikacij.

Marko Šter, direktor Telemacha, je ob nakupu povedal: »Telemach je že šesto leto najhitreje rastoči ponudnik fiksnih telekomunikacijskih storitev, saj so naše stranke prepoznale našo odlično ponudbo na področjih televizije, interneta in telefonije, ki jih zagotavljamo preko fiksnega omrežja. Prepričan sem, da bomo podobno zgodbo o uspehu zgradili tudi na področju mobilnih storitev, saj bomo lahko ponudili širši nabor mobilnih storitev. Razvili bomo inovativno ponudbo in prednosti televizije, interneta ter fiksne in mobilne telefonije zagotovili uporabnikom v Sloveniji.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki