marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Telemach ponuja višje hitrosti interneta


05.08.2014
Objavil: Thomas Bergant

Skupina Telemach, vodilni kabelski ponudnik telekomunikacijskih rešitev v Sloveniji, predstavlja novo akcijsko ponudbo paketov Gold Trojka, ki bodo uporabnikom med drugim prinesle še hitrejši dostop do medmrežnih vsebin.

Novi in obstoječi naročniki bodo tako kar najbolje izkoristili najsodobnejše telekomunikacijske rešitve, ki vsebujejo še hitrejše, trojne internetne hitrosti, kakovostni prenos televizijskih vsebin, številne HD programe, ugodne klice v stacionarna in mobilna omrežja znotraj mreže United Group ter storitvi D3GO in ČASOVNI ZAMIK.

Hitrosti do kar 200 Mbps tudi pri vas doma.

Se še spominjate časov, ko smo od doma do interneta dostopali z najvišjo hitrostjo 256 kbps? Te povezave so pravi dinozavri digitalne dobe, če jih primerjamo s hitrostmi, ki jih dosegamo danes, saj so pri vodilnem slovenskem kabelskem operaterju Telemachu ponudili doslej nepredstavljive hitrosti prenosa podatkov preko širokopasovne kabelske povezave. Te so kombinirane z bogato televizijsko vsebino, Telemach pa je paketom postavil ugodne cene in jih naredil dostopne širokemu spektru uporabnikom.

Trojne internetne hitrosti. Je to sploh možno?

Včasih je bila na voljo ena sama hitrost, danes pa o njeni višini odločate vi – 8 Mbps, 20 Mbps, 120 Mbps, 200 Mbps. Le kje se konča? Toda odločitev, katero vrsto internetnega dostopa in katerega ponudnika izbrati, je vse prej kot enostavna. Le kako bi bila, ko je vsaka ponudba oglaševana kot najboljša v Sloveniji in se večina uporabnikov še vedno ne spozna na to področje. A čeprav so morda vse ponudbe na prvi pogled videti enake, so razlike med njimi ogromne. Pa ne le v ceni, temveč tudi v dejanski ponudbi in v tem, ali boste doma deležni tistega, kar boste plačevali.

Doseganje obljubljenih vrednosti internetne hitrosti doma in pri delu.

Sodeč po raziskavi Evropske komisije jo najbolje odnesejo tisti uporabniki, ki so na svetovni splet povezani s širokopasovno kabelsko povezavo, ki jo v Sloveniji zagotavlja Telemach. Šele nato sledijo povezani prek optičnih vlaken, precej na slabšem pa so uporabniki povezav xDLS (ADSL). Vas zanima, ali je to res in do kakšne mere doma v resnici dosegate vrednosti ponujene internetne hitrosti? Preverite na naslovu www.netindex.com.

Tehnologiji ADSL že bije zadnja ura. Najbolje se je odrezal kabel.

Ob primerjavi z najbolj razširjenimi paketi ADSL, ki jih uporablja večina slovenskih gospodinjstev, uporabniki hitro ugotovijo, da tej tehnologiji in omrežju čas ni prizanašal in da se počasi poslavlja. Medtem so na kabelskih povezavah hitrosti v povprečju dosegle 91,4 odstotka oglaševane hitrosti, na optičnih vlaknih pa 84,4 odstotka. Storitve ADSL so dosegle le poraznih 63,3 odstotka oglaševane hitrosti. To pomeni, da bodo uporabniki te storitve kaj kmalu prešli na digitalno kabelsko tehnologijo.

Akcija Gold Trojka? V letošnje poletje skočite trikrat hitreje.

Vse nove in obstoječe naročnike bodo to poletje razveselile nove, kar trojne hitrosti interneta, ki so jih pripravili pri Telemachu. Oblikovali so posebno družino paketov Gold Trojka, Gold Extra Trojka in Gold Premium Trojka, ki so s trojnimi hitrostmi zagotovo najbolj ugodna kombinacija kakovosti in cene na slovenskem trgu. Izjemna akcija omogoča razširitev obstoječih paketov na kar trojno internetno hitrost.

Izmed treh akcijskih paketov paket Gold Premium Trojka omogoča izredno visoko hitrost internetne povezave, ki dosega neverjetnih 200 Mbps. Obenem nudi dostop do več kot 180 televizijskih programov, več kot 60 radijskih programov in 27 programov v visoki ločljivosti HD s funkcijo Zamujeno 72, paketom HD, paketom HBO Premium, paketom Klub scena, paketom AXN videa na zahtevo in spletno televizijo D3 GO. Vključuje tudi osnovni paket telefonije in paket SLO 200 ter brezplačne telefonske klice znotraj samega omrežja in skupine United Group.

Uvedbo trojnih hitrosti v paketih Gold Trojka, Gold Extra Trojka in Gold Preimum Trojka so v Telemachu pozdravili s posebnim presenečenjem. Obstoječi in novi naročniki, ki se bodo do 15.9.2014 odločili za enega izmed Telemachovih paketov Gold Trojka, bodo poleg izjemne trojne internetne hitrosti ob hkratnem naročilu mobilne telefonije prejeli še bon v vrednosti do neverjetnih 200 EUR za nakup kateregakoli mobilnega telefona. Nove naročnike pri Telemachu dodatno razvajajo in jim namenjajo še eno ugodnost, saj bodo za izbrani paket 3 mesece plačevali le 3 EUR. Prav tako pa bodo novim in obstoječim naročnikom zagotovili ogled dodatnih televizijskih programov brezplačno za dva meseca, četudi naročijo paket, ki teh programov ne vključuje.

Se sprašujete, kako je to sploh možno? Vse to je sad posodobljenega Telemachovega omrežja, ki temelji na koaksialnih kablih. Ti omogočajo večjo pasovno širino, kot je bila na voljo doslej, kar uporabnikov zagotovo ne bo pustilo ravnodušnih.

Varnost, zanesljivost in pravilna izvedba preizkusa hitrosti internetne povezave.

Z vami bomo za konec delili TRI bistvene nasvete, kako preveriti vašo realno internetno hitrost doma. Prvič, preizkus hitrosti prenosa podatkov (SPEED TEST) izvajajte izključno z osebnim računalnikom z ustrezno strojno in programsko opremo (ne s tablico ali drugimi mobilnimi napravami). Osebni računalnik z mrežnim kablom priključite neposredno na kabelski modem. Rezultati, pridobljeni preko brezžične povezave, niso enako zanesljivi. Pred izvedbo preizkusa hitrosti internetne povezave računalnik ponovno zaženite in preverite, da so vsi vaši programi za izmenjavo datotek, programi P2P, povezave FTP in različni predvajalniki pretočnih spletnih vsebin izklopljeni, saj zavzemajo razpoložljivo internetno povezavo in vplivajo na preizkus hitrosti internetne povezave.

Več informacij, kako izboljšati svojo internetno hitrost, najdete na www.hiterinternet.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki