marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Telekom Slovenije ponuja trojčka tudi preko LTE/4G

Deli z ostalimi

22.05.2015
Objavil: Thomas Bergant

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so razvili lastno tehnološko rešitev, s pomočjo katere bodo uporabnikom lahko omogočili internet, fiksno telefonijo in televizijo tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G.

Telekom Slovenije bo navedeno rešitev od junija dalje omogočil uporabnikom na območjih, kjer vzpostavitev fiksnega priključka ni možna, je pa na voljo mobilni signal LTE/4G. Telekom Slovenije je s takšno rešitvijo, ki je v veliki meri rezultat lastnega razvoja, na trgu med prvimi na svetu.

Platforma ter celotna zasnova arhitekture, razvoj omrežja za dostavo vsebin, integracija sistemov ter razvoj zalednih sistemov za upravljanje storitve in vsebin, ki so na voljo, so rezultat znanja strokovnjakov Telekoma Slovenije. Ob naročilu storitve bo uporabnik prejel potrebno opremo, in sicer modem s SIM-kartico, komunikator IPTV (BOX S) in komplet zmogljivih zunanjih anten, s čimer bo zagotovljen enostaven in zanesljiv dostop do naprednih komunikacijskih storitev in vsebin.

»Tehnološki razvoj zahteva vedno večjo konvergenco omrežij. Cilj tovrstnega razvoja je zagotavljanje zanesljive, enostavne in kakovostne uporabniške izkušnje pri dostopu do želenih storitev vedno in povsod, in sicer ne glede na tehnologijo in omrežje, ki je lahko fiksno ali pa mobilno. V Telekomu Slovenije smo enega od pomembnih korakov v to smer naredili z rešitvijo, s pomočjo katere bomo dostop do video in TV-vsebin na velikem zaslonu uporabnikom zagotovili tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G. Pri tem bo uporabniška izkušnja povsem primerljiva z izkušnjo v fiksnem omrežju,« je ob predstavitvi tehnološke rešitve dejal Matjaž Beričič, direktor Sektorja za konvergentno jedrno omrežje Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije z uvedeno novostjo postavlja enega od mejnikov v razvoju telekomunikacij, saj pomeni nov korak k še večji neodvisnosti storitev od posameznih tehnologij, napoveduje pa tudi t. i. hibridno pokritost. To pomeni, da Telekom Slovenije uporabnikom zagotavlja storitve preko različnih prenosnih medijev - žičnih in brezžičnih, uporabniška izkušnja pa je enaka ne glede na tehnologijo, ki deluje v ozadju.

Telekom Slovenije bo podrobnosti komercialne ponudbe predstavil v juniju. Nova rešitev bo uporabnikom omogočala brezžično uporabo storitev v ponudbi paketov TopTrio, torej internet brez omejitve količine prenesenih podatkov, TV in fiksno telefonijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki