marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Telekom Slovenije ponuja trojčka tudi preko LTE/4G


22.05.2015
Objavil: Thomas Bergant

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so razvili lastno tehnološko rešitev, s pomočjo katere bodo uporabnikom lahko omogočili internet, fiksno telefonijo in televizijo tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G.

Telekom Slovenije bo navedeno rešitev od junija dalje omogočil uporabnikom na območjih, kjer vzpostavitev fiksnega priključka ni možna, je pa na voljo mobilni signal LTE/4G. Telekom Slovenije je s takšno rešitvijo, ki je v veliki meri rezultat lastnega razvoja, na trgu med prvimi na svetu.

Platforma ter celotna zasnova arhitekture, razvoj omrežja za dostavo vsebin, integracija sistemov ter razvoj zalednih sistemov za upravljanje storitve in vsebin, ki so na voljo, so rezultat znanja strokovnjakov Telekoma Slovenije. Ob naročilu storitve bo uporabnik prejel potrebno opremo, in sicer modem s SIM-kartico, komunikator IPTV (BOX S) in komplet zmogljivih zunanjih anten, s čimer bo zagotovljen enostaven in zanesljiv dostop do naprednih komunikacijskih storitev in vsebin.

»Tehnološki razvoj zahteva vedno večjo konvergenco omrežij. Cilj tovrstnega razvoja je zagotavljanje zanesljive, enostavne in kakovostne uporabniške izkušnje pri dostopu do želenih storitev vedno in povsod, in sicer ne glede na tehnologijo in omrežje, ki je lahko fiksno ali pa mobilno. V Telekomu Slovenije smo enega od pomembnih korakov v to smer naredili z rešitvijo, s pomočjo katere bomo dostop do video in TV-vsebin na velikem zaslonu uporabnikom zagotovili tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G. Pri tem bo uporabniška izkušnja povsem primerljiva z izkušnjo v fiksnem omrežju,« je ob predstavitvi tehnološke rešitve dejal Matjaž Beričič, direktor Sektorja za konvergentno jedrno omrežje Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije z uvedeno novostjo postavlja enega od mejnikov v razvoju telekomunikacij, saj pomeni nov korak k še večji neodvisnosti storitev od posameznih tehnologij, napoveduje pa tudi t. i. hibridno pokritost. To pomeni, da Telekom Slovenije uporabnikom zagotavlja storitve preko različnih prenosnih medijev - žičnih in brezžičnih, uporabniška izkušnja pa je enaka ne glede na tehnologijo, ki deluje v ozadju.

Telekom Slovenije bo podrobnosti komercialne ponudbe predstavil v juniju. Nova rešitev bo uporabnikom omogočala brezžično uporabo storitev v ponudbi paketov TopTrio, torej internet brez omejitve količine prenesenih podatkov, TV in fiksno telefonijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki