marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Telekom Slovenije odslej zagotavlja LTE/4G tudi med gostovanjem na Hrvaškem


31.03.2015
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije svojim uporabnikom od včeraj omogoča prvo komercialno gostovanje LTE, in sicer v omrežju operaterja Hrvatski Telekom na Hrvaškem. Navedeno pomeni, da lahko odslej uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije tudi med gostovanjem na Hrvaškem v omrežju Hrvatskega Telekoma (omrežje z imenom HR-CRONET ali T-Mobile HR ali HT HR) izkoriščajo vse prednosti omrežja LTE.

Gre za prvi unilateralni LTE mednarodni roaming Telekoma Slovenije, ki bo v prihodnje tovrstno storitev svojim uporabnikom omogočil tudi v drugih državah.

Uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije lahko sicer trenutno gostujejo v omrežjih 483 operaterjev v 204 državah sveta. Pri tem imajo prenos podatkov GPRS na voljo v omrežjih 296 operaterjev v 131 državah, UMTS pa pri 187 operaterjih v 94 državah. Bogat nabor operaterjev, pri katerih je možno gostovanje, tako uporabnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije omogoča, da v posamezni državi izberejo omrežje operaterja, ki jim zagotavlja najboljšo pokritost in najboljšo kakovost želene storitve.

V Sloveniji Telekom Slovenije trenutno omogoča hitri mobilni internet LTE/4G v več kot 200 slovenskih krajih, mobilno omrežje pa nenehno nadgrajuje. V mobilnem omrežju Telekoma Slovenije trenutno deluje že preko 400 baznih postaj LTE, ki pokrivajo več kot 80 odstotkov prebivalstva. Konec leta 2015 v družbi načrtujejo 92-odstotno pokritost prebivalstva s signalom LTE/4G, hkrati pa bodo mobilno omrežje, skladno s potrebami po dodatni prepustnosti in zmogljivosti na posameznih lokacijah, nadgrajevali s tehnologijo LTE-Advanced (LTE-A). Ta omogoča še višje prenosne hitrosti večjemu številu uporabnikov, ki na določeni lokaciji istočasno uporabljajo prenos podatkov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki