marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Tehnološke inovacije za dvig konkurenčnosti gospodarstva

Deli z ostalimi

03.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Huawei, vodilni globalni dobavitelj IKT rešitev je predstavil najnovejše tehnologije, ki bodo pripomogle pri razvoju širokopasovnih mobilnih in fiksnih omrežij. Predstavitev je vključevala najnovejšo generacijo tehnologij dosegljivih na tržišču, pa tudi razvojne novosti, ki tlakujejo pot brezžični komunikaciji prihodnosti, kot je na primer 5G.

Ogledati si je bilo mogoče tudi Huaweijeva svetovno prepoznavna telefona Ascend P7 in Ascend G6, ki uporabljata dosežke raziskav in razvoja družbe Huawei in delujeta na 4G omrežju, kupiti pa ju je mogoče tudi v Sloveniji.

“Nenehna povezljivost v današnji družbi predstavlja nujo saj nam omogoča učinkovito interakcijo, delo in poslovanje. Pri Huaweiju želimo prispevati naš del k tehnološkemu razvoju do tiste točke povezljivosti, kjer bo gospodarstvo še bolj konkurenčno in bo ustvarjalo brezmejne možnosti za vsakega izmed nas”, je povedal Matjaž Kermelj, Huawei Slovenija.

Da bi obljubo novih možnosti, ki jih prinaša hiper povezljivosti spremenili v realnost, pri Huaweiju razvijajo rešitve za pametna mesta in industrije, hkrati pa skrbijo, da so te rešitve tudi trajnostne. IKT strokovnjaki družbe Huawei so na interaktivnih ekranih in 3D projekcijah prikazali vizijo prihodnosti omrežij kot jo vidijo pri družbi Huawei. Razstavljene so bile tehnologije, kot so rešitve obogatene resničnosti, manjše bazne postaje in nekateri mejniki pri razvoju brezžične komunikacije prihodnosti - 5G tehnologije. Huawei je na čelu pobud, ki spodbujajo razvoj 5G tehnologij in v prihodnjih 4 letih načrtuje investicije v vrednosti vsaj 444 milijonov evrov v razvoj 5G omrežja.

IKT inovacije premikajo meje med fizičnim in digitalnim svetom in imajo globok vpliv na to kako živimo. V tem kontekstu je največji izziv slediti zahtevam mobilnih rešitev, ki beležijo eksponentno rast, saj se v letih do 2019 pričakuje več desetkratna rast podatkov na mobilnih napravah.

Huawei upravlja s 14 spletnimi stranmi, ki pokrivajo raziskave na področju brezžičnega, fiksnega, optičnega omrežja, omrežja prihodnosti, standardne in chipset tehnologije. V partnerstvu s telekomunikacijskimi in IKT partnerji vodi tudi številne skupne inovacijske centre. Huawei zaposluje več kot 7700 ljudi v Evropi, od teh jih 850 dela v Raziskavah in razvoju, hkrati pa načrtuje dvakratno rast zaposlenih v tem segmentu in do leta 2017 ustvariti 5500 delovnih mest.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki