marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Tehnološke inovacije za dvig konkurenčnosti gospodarstva

Deli z ostalimi

03.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Huawei, vodilni globalni dobavitelj IKT rešitev je predstavil najnovejše tehnologije, ki bodo pripomogle pri razvoju širokopasovnih mobilnih in fiksnih omrežij. Predstavitev je vključevala najnovejšo generacijo tehnologij dosegljivih na tržišču, pa tudi razvojne novosti, ki tlakujejo pot brezžični komunikaciji prihodnosti, kot je na primer 5G.

Ogledati si je bilo mogoče tudi Huaweijeva svetovno prepoznavna telefona Ascend P7 in Ascend G6, ki uporabljata dosežke raziskav in razvoja družbe Huawei in delujeta na 4G omrežju, kupiti pa ju je mogoče tudi v Sloveniji.

“Nenehna povezljivost v današnji družbi predstavlja nujo saj nam omogoča učinkovito interakcijo, delo in poslovanje. Pri Huaweiju želimo prispevati naš del k tehnološkemu razvoju do tiste točke povezljivosti, kjer bo gospodarstvo še bolj konkurenčno in bo ustvarjalo brezmejne možnosti za vsakega izmed nas”, je povedal Matjaž Kermelj, Huawei Slovenija.

Da bi obljubo novih možnosti, ki jih prinaša hiper povezljivosti spremenili v realnost, pri Huaweiju razvijajo rešitve za pametna mesta in industrije, hkrati pa skrbijo, da so te rešitve tudi trajnostne. IKT strokovnjaki družbe Huawei so na interaktivnih ekranih in 3D projekcijah prikazali vizijo prihodnosti omrežij kot jo vidijo pri družbi Huawei. Razstavljene so bile tehnologije, kot so rešitve obogatene resničnosti, manjše bazne postaje in nekateri mejniki pri razvoju brezžične komunikacije prihodnosti - 5G tehnologije. Huawei je na čelu pobud, ki spodbujajo razvoj 5G tehnologij in v prihodnjih 4 letih načrtuje investicije v vrednosti vsaj 444 milijonov evrov v razvoj 5G omrežja.

IKT inovacije premikajo meje med fizičnim in digitalnim svetom in imajo globok vpliv na to kako živimo. V tem kontekstu je največji izziv slediti zahtevam mobilnih rešitev, ki beležijo eksponentno rast, saj se v letih do 2019 pričakuje več desetkratna rast podatkov na mobilnih napravah.

Huawei upravlja s 14 spletnimi stranmi, ki pokrivajo raziskave na področju brezžičnega, fiksnega, optičnega omrežja, omrežja prihodnosti, standardne in chipset tehnologije. V partnerstvu s telekomunikacijskimi in IKT partnerji vodi tudi številne skupne inovacijske centre. Huawei zaposluje več kot 7700 ljudi v Evropi, od teh jih 850 dela v Raziskavah in razvoju, hkrati pa načrtuje dvakratno rast zaposlenih v tem segmentu in do leta 2017 ustvariti 5500 delovnih mest.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki