marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Tag Heuer predstavlja prvi mobilni telefon


30.08.2008
Objavil: Igor Prešeren

Tag Heuer, ki je tradicionalno znan kot proizvajalec izjemno kvalitetnih (in dragih) ročnih ur, s katerimi med drugim opremlja tudi dirkača formule 1 Kimija Raikkonena je predstavil svoj prvi mobilni telefon.

Model imenovan Meridiist, je mobilni telefon visokega cenovnega razreda, ustvarjen da pritegne predvsem modne zanesenjake in ne navdušencev nad mobilnimi telefoni.

Ta mobilni telefon bo marsikoga šokiral s svojo ceno, ki znaša nekaj nad 3000 angleških funtov, cena katero komaj kaj opravičuje posebna safirna prevleka, ki ščiti celoten telefon pred poškodbami in praskami, ki jih utegnejo povzročiti vsi številni diamanti, ki si jih verjetno lahko privoščite nositi, če si že privoščite tale telefon.

Zaslon na vrhu telefona je tipa OLED in prikazuje številne zanimive podrobnosti, kot je naprimer status media playerja ali pa koliko denarja si lastite (ali pa tudi koliko si ga ne).

Kamera, ki jo premore telefon ima samo 2 megapiksla, je pa varno zavarovana pred poškodbami. Zanimivo je da so se pri Tag Heuerju odločili da vgradijo tako slabo kamero v tak telefon, gre pa verjetno za podoben primer kot pri prvi generaciji Applovega iPhona.

In še za konec, kot zanimivost in ironija hkrati; sama ura na telefonu je precej slaba.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki