marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

TAG Heuer, Google in Intel najavili sodelovanje pri razvoju pametne švicarske ure

Deli z ostalimi

20.03.2015
Objavil: Dare Gliha

TAG Heuer, Google in Intel so najavili partnerstvo, v okviru katerega bodo predstavili pametno švicarsko uro, ki bo temeljila na tehnologijah Intel in operacijskem sistemu Android Wear. Njihova prizadevanja odpirajo vrata v novo obdobje sodelovanja med švicarskimi urarji in Silicijevo dolino, saj partnerstvo združuje znanja vseh treh podjetij s področij izdelave luksuznih ur ter programske in strojne opreme.

Sodelovanje je bilo uradno najavljeno na dogodku Baselworld na konferenci za medije, ki je v četrtek, 19. marca, potekala na razstavnem prostoru podjetja TAG Heuer. Partnerstvo so predstavili Jean-Claude Biver, predsednik oddelka za ure v skupini LVMH Group in izvršni direktor podjetja TAG Heuer, David Singleton, direktor razvoja za operacijski sistem Android Wear, ter Michael Bell, podpredsednik podjetja in generalni direktor skupine za nove naprave v podjetju Intel.

Skupaj bodo podjetja ustvarila izdelek, ki je obenem luksuzen in brezhibno povezan z vsakodnevnim življenjem uporabnika - gre namreč za najboljše inovacije, ustvarjalnost in oblikovanje iz Silicijeve doline v Kaliforniji ter doline urarjev La Chaux-de-Fonds v Švici.

"Pri tem partnerstvu gre za združevanje tehnoloških inovacij in verodostojnosti na področju izdelave ur. Sodelovanje ustvarja bogat nabor sinergij in potencial za uspešno partnerstvo med vsemi tremi podjetji je izjemen," je povedal Jean-Claude Biver.

Guy Sémon, generalni direktor podjetja TAG Heuer, je dodal: "Kakovost švicarskih ur je znana po vsem svetu. Kakovost bomo na globalni ravni povezali z ustvarjalnimi tehnologijami Intel in platformo Android Wear podjetja Google. Izdelek vidimo kot začetek tehnološke revolucije v naši panogi, v kateri s podjetjem TAG Heuer igramo pionirsko vlogo."

David Singleton je poudaril: "Z zlivanjem lepote in tehnologije švicarske ure že več generacij predstavljajo navdih za umetnike in inženirje, kar vključuje zaposlene pri Googlu. Zato smo navdušeni, da lahko sodelujemo s podjetjema TAG Heuer in Intel pri ustvarjanju luksuznih ur, ki bodo združevale inovacije in osebni odnos. Skupaj bomo z uporabo platforme Android Wear ustvarili privlačne, boljše in pametnejše ure."

"Ko si prizadevamo ustvarjati tehnološke izkušnje, ki so bolj koristne za uporabnike, smo pri Intelu brez skrbi, da bo skupni pristop navdihnil nove inovacije na področju nosljivih tehnologij. Sodelovanje s podjetjema TAG Heuer in Google nas bo pripeljalo korak bliže k uresničitvi vizije nosljive tehnologije, saj ustvarjamo prepoznavno pametno uro, ki celotno kategorijo ponaša stopničko višje," je povedal Michael Bell.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki