marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Sinhronizacija preko spleta

Deli z ostalimi

01.10.2007
Objavil: Dare Gliha

Dandanes se uporabniki zanašajo na mobilnike, na katerih imajo shranjene pomembne podatke kot so kontakti ali sestanki. To zanašanje pa zna biti tudi tvegano, saj lahko mobilnik kaj hitro izgubite, ali pa vam ga ukradejo. Da bi se izognili tveganju, je priporočljivo te podatke shranjevati na računalnik preko ustreznih programov, ki so povečini že priloženi mobilcem ob nakupu.

Vendar pa je za tako početje potrebno mobilnik vedno priklopiti na kabel ali preko ustrezne brezžične povezave in nato povezati z računalnikom, kar je za nekatere precej zamudno opravilo. Druga, predvsem hitrejša rešitev pa so spletni servisi, ki vam brezplačno in povsem brezžično sinhronizirajo podatke. Najpogosteje uporabljeni portali pri tem so zyb.com, gsmsync.net in plaxo.com. Če vam torej mobilnik ukradejo si le kupite novega ter ga preko omenjenih spletnih portalov sinhronizirate s shranjenimi podatki.

In kako spletni servisi delujejo? Kot prvo je potrebno narediti registracijo na samem portalu, kjer poleg podatkov vnesemo tudi proizvajalca in model mobilnika, ter telefonsko številko. Po registraciji nato na GSM prejmemo nastavitve za daljinsko sinhronizacijo, ki jih moramo na mobilnik le shraniti. Za prvo uporabo nato le v povezavah izberemo servis, s katerim želimo sinhronizirati podatke.

Prva sinhronizacija traja nekoliko dlje časa, saj je potrebno prenesti vse podatke shranjene na mobilniku. Vsaka nadaljnja sprememba poteka precej hitreje, saj le popravi obstoječe ali doda nove podatke. Stroškov z uporabo servisov trenutno še ni, uporaba je torej brezplačna, vse kar se vam zaračuna je prenos podatkov po ceniku vašega mobilnega operaterja. Še več, nekateri portali, med njimi tudi zyb.com obljubljajo, da bo sinhronizacija za vedno ostala brezplačna, nekateri izmed njih pa napovedujejo še uvedbo dodatnih plačljivih storitev, kot je recimo shranjevanje SMS sporočil.

Na vseh portalih lahko sinhronizirane podatke tudi urejamo, jim dodamo kako podrobnost, ali pa jih izbrišemo. Te podatke lahko nato tudi preprosto prenesemo nazaj na svoj mobilnik ali pa na drug mobilnik, na katerem moramo le nastaviti pravilne podatke računa. S samo uporabo seveda največ pridobimo uporabniki, saj nam ni potrebno nenehno skrbeti, kdaj bomo izgubili vse podatke.

Tudi glede varovanja osebnih podatkov je poskrbljeno, saj vsi servisi zagotavljajo, da bodo z njimi ravnali v skladu z zakonom. Trenutno lahko sinhroniziramo večino novejših mobilnikov, najpogosteje so seveda omenjene večje znamke kot so Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Samsung in LG. Z uporabo omenjenih servisov pa seveda največ pridobimo uporabniki, saj s tem zmanjšamo možnosti izgube dragocenih podatkov.

Članek je bil objavljen tudi v tiskani izdaji Dnevnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki