marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Symbian OS je lahko tarča napada preko SMS sporočila


16.01.2009
Objavil: Aleš Poljak

Prejšnji teden je na dan prišla novica, da se je pojavila nova grožnja za telefone s Symbian operacijskim sistemom. Grožnja je bila razkrita na 25. komunikacijskem kongresu Chaos. Razkril jo je najditelj Tobis Engel. Poimenoval jo je ''SMS Curse of Silence''.

Grožnja ''Prekletstvo tišine'', tako kot jo je poimenoval Tobias, mobilnemu aparatu onemogoči sprejem SMS sporočil. Na udaru so vsi UIQ aparati in aparati z operacijskim sistemom Symbian S60, 2. generacija s paketom izboljšav 2 in 3 in 3. generacija s paketom izboljšav 1. Aparati, ki imajo 5. generacijo Symbian OS-a pa niso ogroženi.

Napad se lahko izvrši že preko enega SMS sporočila ali več sporočil, ki so posebno sestavljeni. Seveda je to odvisno od mobilnega aparata, ki je napaden. Sporočila podrejo SMS sistem na mobilnem aparatu, ostale stvari pa delujejo nemoteno. Simptomi, ki se pokažejo po okužitvi so, da vam na aparatu zmanjkuje prostora za SMS sporočila ali pa utripanje ikone za sprejeto SMS sporočilo. Starejši telefoni ne kažejo podobnih simptomov po napadu.

Podpredsednik F-Secure-a za področje varnosti Mobilnih aparatov Samu Knottinen je dejal: ''Za izvedbo takega napada ni potrebno imeti veliko tehničnega znanja in zato je veliko verjetnost, da bi se stvar dokaj hitro razširila. Mi smo že poskrbeli za varnostni popravek za naše uporabnike Mobile Security-ja''.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki