marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Symbian Anna na razpolago za prenos


03.10.2011
Objavil: Dare Gliha

Symbian Anna, posodobitev programske opreme za pametne telefone Symbian, je sedaj za prenos na razpolago tudi v Sloveniji. Symbian Anna pomembno izboljša uporabniško izkušnjo na pametnih telefonih Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 in Nokia E7. Nov uporabniški vmesnik, virtualna QWERTY tipkovnica v pokončnem položaju, sporočanje na deljenih zaslonih, izpopolnjeni Nokia Zemljevidi, izboljšano brskanje po spletu in večja varnost so le nekatere izmed izboljšav, ki jih ponuja Symbian Anna

Posodobitev Symbian Anna je možno prenesti z uporabo osebnega računalnika z najnovejšo različico programa Ovi Suite (različica 3.1.1) ali prek omrežja (OTA) neposredno na pametni telefon.

»Symbian Anna je pomembna posodobitev uporabniške izkušnje. Hkrati tudi dokazuje zavezo Nokie operacijskemu sistemu Symbian, ki ga bomo v naslednjih dvanajstih mesecih uporabili v do desetih novih mobilnih telefonih. Posodobitve uporabniške izkušnje in podpora programski opremi Symbian pa so v načrtu vsaj do leta 2016,« je o posodobitvi Symbian Anna dejal Ilari Nurmi, podpredsednik družbe Nokia.

Ključne značilnosti operacijskega sistema Symbian Anna:

• Uporabniški vmesnik: Symbian Anna z jasnimi ikonami in številnimi izboljšavami na ravni uporabnosti na pametne telefone Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 in Nokia E7 prinaša svežo uporabniško izkušnjo. Vnašanje besedila z uporabo zaslona na dotik je z uvedbo pogleda na deljenih zaslonih še bolj enostavno. Deljeni zasloni omogočajo pregledovanje sporočil, spletnih strani, stikov ali elektronske pošte med samim vnašanjem besedila z virtualno QWERTY tipkovnico, ki je sedaj na razpolago tudi v pokončnem položaju.
• Zemljevidi in navigacija: Symbian Anna nadgrajuje Nokie Zemljevide z izboljšano funkcijo iskanja, novimi progami javnega prevoza in možnostjo objave prisotnosti na lokaciji (»check-in«) na priljubljenih geo-označevalnih družbenih omrežjih, kot so Facebook, Foursquare in Twitter.
• Brskanje po spletu: hitrejši in uporabniku bolj prijazen spletni brskalnik s hitrejšim nalaganjem spletnih strani in izboljšano navigacijo po njih omogoča enostavnejše povezovanje s priljubljenimi spletnimi stranmi.
• Poslovna varnost: Symbian Anna na pametne telefone Nokia prinaša varnost na poslovnem nivoju z izboljšanim šifriranjem podatkov. Poslovni uporabniki lahko z Nokio N8, Nokio C7, Nokio C6-01 ali Nokio E7 preprosto in varno dostopajo do intraneta, saj naprave podpirajo protokola IPSEC in SSL VPN.
• Tehnologija NFC: na pametnem telefonu Nokia C7 posodobitev programske opreme Symbian Anna aktivira tudi strojno opremo za tehnologijo NFC. S tehnologijo NFC lahko uporabniki s preprostim dotikom dveh naprav z drugimi uporabniki delijo stike, fotografije in video posnetke ali igrajo mobilne igre. Poleg tega tehnologija NFC med drugim omogoča še preprosto povezovanje z dodatno opremo, združljivo s tehnologijo NFC, in prebiranje oznak NFC za enostavno objavljanje prisotnosti na lokaciji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki