marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

S&T Slovenija z rešitvijo za varnostno kopiranje podatkov v Mobitelu


17.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Podjetje S&T Slovenija je z Mobitelom d.d. podpisalo pogodbo o nadgradnji sistema varnostnega kopiranja podatkov, s katerim bo mobilni operater pridobil enoten sistem izdelave varnostnih kopij za celotno podjetje, ki jim bo zagotavljal enostavno in centralizirano upravljanje ter določanje enotnih varnostnih politik.

Rešitev, ki bo temeljila na programski opremi EMC Networker in strojni opremi proizvajalca Sun, bo tesno integrirana z obstoječo strežniško infrastrukturo in obstoječimi metodami za obdelavo varnostnih kopij.

Po reorganizaciji Mobitela leta 2006 je nastala potreba po širitvi zmogljivosti izdelave varnostnih kopij ključnih podatkov, ki zahteva nadgradnjo tračne knjižnice in obstoječe programske opreme. Mobitel nima centralno urejene rešitve za varnostno kopiranje podatkov, pač pa v ta namen uporablja različno programsko opremo in tehnologije. Za njihovo obvladovanje potrebuje več administratorjev, zaradi česar centraliziran nadzor ni mogoč, prav tako pa tudi ni mogoče izvajanje poenotene politike varnostnega kopiranja.

Rešitev S&T-ja Slovenija vključuje postavitev enotne rešitve varnostnega kopiranja s pripadajočimi knjižnicami, ki bo tesno in transparentno integrirana v Mobitelovo strežniško infrastrukturo LAN/SAN ter z obstoječimi metodami za obdelavo varnostnih kopij. Uporabljena bo programska oprema vodilnega proizvajalca visokozmogljivih pomnilniških sistemov EMC – NetWorker. Mobitel namreč za najpomembnejši del varnostnega kopiranja podatkov že uporablja EMC-jevo rešitev EDM, zato bo migracija na novo rešitev enostavnejša.

»EMC NetWorker je v svetu priznana kot ena vodilnih rešitev za varnostno kopiranje podatkov, za Mobitel pa predstavljala najboljšo odločitev, tako s stroškovnega kot tudi tehnološkega vidika,« je pojasnil Boštjan Robežnik, direktor informatike v Mobitelu. »K odločitvi je prispevalo tudi dejstvo, da takšno rešitev uporabljajo večja telekomunikacijska podjetja v Evropi in ZDA.«

S&T Slovenija bo v okviru celovite ponudbe zagotovil strojno opremo proizvajalca Sun – tračni knjižnici Sun StorageTek SL1400 in strežnik SunFire V890 – poskrbel pa bo tudi za nadgradnjo diskovnega polja EMC CX600. Poleg tega bo po zaključku projekta skrbel tudi za redno vzdrževanje in strokovno izobraževanje uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki