marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaStoritev Huawei Track AI bo pri otrocih iskala znake poslabšanja vida
25.04.2019

Huaweijevo umetno inteligenco in pametne tehnologije bodo uporabljali v očesnih Sodeluje namreč z ustanovama IIS Aragon in DIVE Medical pri razvoju storitve Track AI, katere umetna inteligenca razvita na podlagi bogatega znanja Huaweija, bo odkrivala in diagnosticirala zgodnje znake poslabšanja vida.

slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

članki

Souporaba telefonov na novo nastajajočih trgih v porastu

Deli z ostalimi

24.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Nedavna raziskava, izpeljana med uporabniki na novo nastajajočih trgih, je zaznala pojav novega trenda: souporabe telefonov.

Več kot 50% anketirancev v Indiji in Pakistanu ter skoraj 30% v Vietnamu je navedlo, da souporabljajo ali bi souporabljali svoj mobilni telefon z družino in prijatelji - število, ki je v nedvoumnem nasprotju z vedenjem potrošnikov na zrelejših trgih.

"Souporaba telefona je povsem logični trend - vedno več družin namreč kupi mobilni telefon za potrebe celotne družine in ne zgolj nosilca gospodinjstva. Ob tem na tovrstnih trgih strmo narašča popularnost digitalnim kameram, zato snemanje in deljenje digitalnih posnetkov samo po sebi postaja nekaj vsakdanjega," dodaja Lambeek. "V odgovor na to smo pri družbi Nokia razvili številne inovativne funkcije, kot je multiimenik, ki podpira souporabo telefona in nekatere modele opremili s tehnologijo, kakršna je Bluetooth, ki omogoča enostavno in cenovno dostopno prenašanje posnetkov in melodij zvonjenja."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki