marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Sony prikazal prvi super počasni posnetek kratkega filma na svetu, posnet s pametnim telefonom

Deli z ostalimi

26.05.2017
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile je predstavil prvi super počasni posnetek kratkega filma, posnet s pametnim telefonom. Prizore filma, ki ga je režiral nagrajeni režiser Chris Cairns, je posnelo 120 amaterskih filmskih ustvarjalcev iz 21 držav. Vsak prizor je bil posnet z inovativno kamero Motion Eye v novem pametnem telefonu XperiaTM XZ Premium, ki lahko ujame trenutke, ki jih človeško oko ne vidi, z edinstveno funkcijo počasnega posnetka.

Film, sneman na polotoku Tróia v Lizboni, se ponaša z edinstvenimi posnetki z neverjetnimi 960 slikami na sekundo (fps), s predvajanjem štirikrat počasneje od ostalih pametnih telefonov. Novi video potegne občinstvo v neverjeten svet dramatičnega super počasnega posnetka in odkriva podrobnosti, ki jih običajno oko zgreši.

Režiser filma, Chris Cairns, pove: “V veselje mi je bilo sodelovati na predstavitvenem dogodku pametnega telefona Xperia XZ Premium. Sony me je kontaktiral in zaprosil za postavitev nekaj prizorov, ki bi izgledali odlično, posneti v super počasnem posnetku. Všeč mi je, ker razkrije nekaj, kar ni mogoče videti s prostim očesom. Zares je zabavno, če imaš to zmogljivost v svojem žepu, ko se prijatelj odloči narediti salto nazaj ali skočiti v bazen. Zame je bil to nov izziv, režirati posnetek, kjer se akcija zgodi na enkrat, samo enkrat in še vsi so uporabljali telefon prvič. Običajno veš, kakšen material si posnel, tukaj pa je bilo v montaži veliko presenečenj, nekateri so posneli zares nepredvidljivo, z vertikalnimi posnetki in selfiji.”

Kamera Motion Eye vključuje Sonyjevo obširno znanje o fotografiranju, ki ga običajno najdemo v najboljših kompaktnih fotoaparatih. Xperia XZ Premium je prvi pametni telefon, ki ima to tehnologijo. Uporabnikom tako omogoča, da posnamejo spektakularne videoposnetke vsakdanjih trenutkov v super počasnem posnetku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki