marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Sony prikazal prvi super počasni posnetek kratkega filma na svetu, posnet s pametnim telefonom

Deli z ostalimi

26.05.2017
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile je predstavil prvi super počasni posnetek kratkega filma, posnet s pametnim telefonom. Prizore filma, ki ga je režiral nagrajeni režiser Chris Cairns, je posnelo 120 amaterskih filmskih ustvarjalcev iz 21 držav. Vsak prizor je bil posnet z inovativno kamero Motion Eye v novem pametnem telefonu XperiaTM XZ Premium, ki lahko ujame trenutke, ki jih človeško oko ne vidi, z edinstveno funkcijo počasnega posnetka.

Film, sneman na polotoku Tróia v Lizboni, se ponaša z edinstvenimi posnetki z neverjetnimi 960 slikami na sekundo (fps), s predvajanjem štirikrat počasneje od ostalih pametnih telefonov. Novi video potegne občinstvo v neverjeten svet dramatičnega super počasnega posnetka in odkriva podrobnosti, ki jih običajno oko zgreši.

Režiser filma, Chris Cairns, pove: “V veselje mi je bilo sodelovati na predstavitvenem dogodku pametnega telefona Xperia XZ Premium. Sony me je kontaktiral in zaprosil za postavitev nekaj prizorov, ki bi izgledali odlično, posneti v super počasnem posnetku. Všeč mi je, ker razkrije nekaj, kar ni mogoče videti s prostim očesom. Zares je zabavno, če imaš to zmogljivost v svojem žepu, ko se prijatelj odloči narediti salto nazaj ali skočiti v bazen. Zame je bil to nov izziv, režirati posnetek, kjer se akcija zgodi na enkrat, samo enkrat in še vsi so uporabljali telefon prvič. Običajno veš, kakšen material si posnel, tukaj pa je bilo v montaži veliko presenečenj, nekateri so posneli zares nepredvidljivo, z vertikalnimi posnetki in selfiji.”

Kamera Motion Eye vključuje Sonyjevo obširno znanje o fotografiranju, ki ga običajno najdemo v najboljših kompaktnih fotoaparatih. Xperia XZ Premium je prvi pametni telefon, ki ima to tehnologijo. Uporabnikom tako omogoča, da posnamejo spektakularne videoposnetke vsakdanjih trenutkov v super počasnem posnetku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki