marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Sony predstavil novo slušalko in projektor

Deli z ostalimi

08.03.2017
Objavil: Dare Gliha

Sony je na minulem mobilnem kongresu v Barceloni poleg novih mobilnikov predstavil tudi novo modrozobo slušalko Xperia Ear ter androidni projektor Xperia Touch.

"Xperia Touch je revolucionarni vmesnik," pove Hiroki Totoki, predsednik in generalni direktor podjetja Sony Mobile Communications. "Leto dni po razkritju naše nove smeri in vizije blagovne znamke za prihodnost komunikacij ustvarjamo tudi povem nova doživetja interaktivne komunikacije z našimi pametnimi izdelki Xperia."

Od hvaljenega koncepta do komercialnega izdelka: Xperia Touch, interaktiven Android projektor

Xperia Touch je interaktiven projektor, ki spremeni vsako ravno površino v 58,4-cm (23”) zaslon na dotik visoke ločljivosti s horizontalno ali vertikalno projekcijo ultra kratkega dometa. Vmesnik deluje hitro, tekoče in odzivno na fizičen dotik – zasnovan je s Sonyjevo tehnologijo projiciranja SXRD. Dotik je možen s kombinacijo infrardeče luči in zaznave v realnem času z vgrajeno kamero pri hitrosti 60 sličic na sekundo.

Xperia Touch omogoča, da se družina in prijatelji zberejo skupaj za mizo, kuhinjskim otokom ali ob steni stanovanja ter uživajo v igrah, gledanju spletnih storitev za pretakanje videoposnetkov in komunicirajo preko aplikacij za sporočanje in družbenih omrežij.

Elegantna podoba domačega zaslona je zasnovana posebej za dotik in oblikovana minimalistično ter tako, da je dostopna v močni svetlobi ali temnih pogojih. Zagotavlja vremenske informacije v realnem času, tablo za čečkanje ali video zapiske, dostop do koledarja in aplikacije Skype za video klepete s prijatelji in ljubimi osebami.

Xperia Touch je združljiv s PlayStation 4 Remote Playjem, zagnal pa bo tudi katerokoli aplikacijo ali igro, ki jo boste prenesi iz trgovine Google Play. Predstavlja nov način uživanja v doživetjih aplikacij. Edinstvena projekcija, možnost dotika in arhitektura senzorja bodo omogočali razvijalcem povsem novo platformo za ustvarjanje in snovanje.

Xperia Touch bo na voljo v Evropi pri izbranih trgovcih in v spletni trgovini Xperia v izbranih državah od pomladi 2017 po priporočeni maloprodajni ceni €1499.

Brez rok. Brez oči. Brez ušes: Xperia Ear “Open-style CONCEPT” je nova generacija koncepta pametnih izdelkov Xperia

Xperia Ear “Open-style CONCEPT” temelji na 'open-ear' avdio tehnologiji, razviti znotraj Sonyjevega programa laboratorija prihodnosti. Gre za inkubator, ki omogoča potrošnikom preizkušanje in oblikovanje prototipov Sonyjeve divizije raziskav in razvoja.

Brezžične 'open-ear' stereo slušalke so zasnovane na temeljih Sonyjevih raziskav akustike. Tako lahko poslušate glasbo in prejemate obvestila med poslušanjem zvoka okoli sebe. Če poslušate glasbo med vadbo ali vožnjo na delo, je to neprimerljivo ambientalno doživetja naprave.

Xperia Ear “Open-style CONCEPT” je ustvarjen, da popolnoma spremeni predstavo vsakodnevnega poslušanja in komuniciranja – dva močna prostorska akustična konduktorja in gonilne enote delujejo skupaj in prinašajo zvok naravnost v ušesne kanale.

In tako kot Xperia Ear, bo tudi Xperia Ear “Open-style CONCEPT” opremljen s tehnologijo Sony Agent – osebnim asistentom, ki uporablja konvencionalno interakcijo glasu in gibe glave ter vam tako pomaga postoriti stvari, dostopati do informacij in komunicirati.

Sony Mobile bo nadaljeval z razvojem novih funkcij za nadaljnji porast zmogljivosti in-ear asistenta. Primer je ‘Anytime Talk’ – nova storitev klepeta, ki bo uporabniku omogočala takojšen začetek skupnega pogovora v realnem času brez iskanja stikov ali potrebe po vrtenju številke, z zgolj enim enostavnim pritiskom na gumb ali premikom glave. Beta verzija bo na voljo za prvo generacijo Xperia Eara v prihajajočih mesecih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki