marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Sony Mobile na MWC prinaša obljubljene inovacije


01.03.2017
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile je na mobilnem kongresu poleg mobilnikov predstavil tudi druge izdelke, s katerimi želi potrditi položaj inovatorja in vizionarja na področju komunikacij, z izdelki pa želijo orati ledino na področju potrošniške tehnologije.

"Xperia Touch je revolucionarni vmesnik," pove Hiroki Totoki, predsednik in generalni direktor podjetja Sony Mobile Communications. "Leto dni po razkritju naše nove smeri in vizije blagovne znamke za prihodnost komunikacij ne samo da naznanjamo pametni telefon Xperia XZ Premium, opremljen z najbolj naprednimi tehnologijami, ki izboljšajo ključne funkcije telefona, ustvarjamo tudi povem nova doživetja interaktivne komunikacije z našimi pametnimi izdelki Xperia."

Od hvaljenega koncepta do komercialnega izdelka: Xperia Touch, interaktiven Android projektor na voljo od pomladi 2017

Xperia Touch je interaktiven projektor, ki spremeni vsako ravno površino v 58,4-cm (23”) zaslon na dotik visoke ločljivosti s horizontalno ali vertikalno projekcijo ultra kratkega dometa. Vmesnik deluje hitro, tekoče in odzivno na fizičen dotik – zasnovan je s Sonyjevo tehnologijo projiciranja SXRD. Dotik je možen s kombinacijo infrardeče luči in zaznave v realnem času z vgrajeno kamero pri hitrosti 60 sličic na sekundo.

Xperia Touch omogoča, da se družina in prijatelji zberejo skupaj za mizo, kuhinjskim otokom ali ob steni stanovanja ter uživajo v igrah, gledanju spletnih storitev za pretakanje videoposnetkov in komunicirajo preko aplikacij za sporočanje in družbenih omrežij.

Elegantna podoba domačega zaslona je zasnovana posebej za dotik in oblikovana minimalistično ter tako, da je dostopna v močni svetlobi ali temnih pogojih. Zagotavlja vremenske informacije v realnem času, tablo za čečkanje ali video zapiske, dostop do koledarja in aplikacije Skype za video klepete s prijatelji in ljubimi osebami.

Xperia Touch je združljiv s PlayStation 4 Remote Playjem, zagnal pa bo tudi katerokoli aplikacijo ali igro, ki jo boste prenesi iz trgovine Google Play. Predstavlja nov način uživanja v doživetjih aplikacij2. Edinstvena projekcija, možnost dotika in arhitektura senzorja bodo omogočali razvijalcem povsem novo platformo za ustvarjanje in snovanje.

Xperia Touch bo na voljo v Evropi pri izbranih trgovcih in v spletni trgovini Xperia v izbranih državah od pomladi 2017 po priporočeni maloprodajni ceni €1499.

Brez rok. Brez oči. Brez ušes: Xperia Ear “Open-style CONCEPT” je nova generacija koncepta pametnih izdelkov Xperia

Xperia Ear “Open-style CONCEPT” temelji na 'open-ear' avdio tehnologiji, razviti znotraj Sonyjevega programa laboratorija prihodnosti. Gre za inkubator, ki omogoča potrošnikom preizkušanje in oblikovanje prototipov Sonyjeve divizije raziskav in razvoja.

Brezžične 'open-ear' stereo slušalke so zasnovane na temeljih Sonyjevih raziskav akustike. Tako lahko poslušate glasbo in prejemate obvestila med poslušanjem zvoka okoli sebe. Če poslušate glasbo med vadbo ali vožnjo na delo, je to neprimerljivo ambientalno doživetja naprave.

Xperia Ear “Open-style CONCEPT” je ustvarjen, da popolnoma spremeni predstavo vsakodnevnega poslušanja in komuniciranja – dva močna prostorska akustična konduktorja in gonilne enote delujejo skupaj in prinašajo zvok naravnost v ušesne kanale.

In tako kot Xperia Ear, bo tudi Xperia Ear “Open-style CONCEPT” opremljen s tehnologijo Sony Agent – osebnim asistentom, ki uporablja konvencionalno interakcijo glasu in gibe glave ter vam tako pomaga postoriti stvari, dostopati do informacij in komunicirati.

Sony Mobile bo nadaljeval z razvojem novih funkcij za nadaljnji porast zmogljivosti in-ear asistenta. Primer je ‘Anytime Talk’ – nova storitev klepeta, ki bo uporabniku omogočala takojšen začetek skupnega pogovora v realnem času brez iskanja stikov ali potrebe po vrtenju številke, z zgolj enim enostavnim pritiskom na gumb ali premikom glave. Beta verzija bo na voljo za prvo generacijo Xperia Eara v prihajajočih mesecih.

Sony Mobile razkriva možnosti tehnologije Sony Agent na pametnih izdelkih Xperia in novo AI platformo v oblaku podjetja LINE Corporation, ki se skriva za priljubljeno aplikacijo LINE. Skupaj bodo razvili in ustvarili novo doživetje komuniciranja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki