marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Sony Ericsson Xperia X10 mini razglašena za Evropski mobilni telefon 2010-2011


18.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson z veseljem sporoča, da je Evropsko združenje za podobe in zvok (European Imaging and Sound Association – EISA) telefon Sony Ericsson Xperia X10 mini razglasilo za Evropski mobilni telefon 2010-2011.

Telefon je bil izbran zaradi svoje edinstvene kombinacije kompaktne oblike, izvrstnih zmogljivosti in obsežnega razpona funkcionalnosti, s čimer nagrada poudarja zavezanost podjetja Sony Ericsson za izdelavo pametnih telefonov iz družine Sony Ericsson Xperia, ki so prvenstveno namenjeni komunikaciji in zabavi.

Telefon Sony Ericsson Xperia X10 mini so kot svoj najljubši telefon izbrali uredniki 50 specializiranih revij iz cele Evrope in pri tem poudarili njegovo oblikovanje, zasnovo in enostavno enoročno uporabo. To priznanje sledi vesti, da je Sony Ericsson Xperia X10 mini dobila tudi prestižno nagrado za oblikovanje in zasnovo Red Dot 2010 (Red Dot Product Design Award 2010).

V uradni obrazložitvi žirije združenja EISA piše: »Xperia X10 mini podjetja Sony Ericsson je zelo majhen in stilski mobilni telefon, ki pa kljub temu prinaša odlične zmogljivosti in obsežen razpon funkcij, kot so GPS, Wi-Fi, 3G in fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik ter bliskavico. Telefon uporablja platformo Android in uporabnikom ponuja vse zmogljivosti mnogo večjih naprav kljub diagonali zaslona na dotik, ki znaša le 6,48 cm. Njegova majhnost in številni živobarvni pokrovčki za ohišje ga delajo popolnega za prodor pametnih telefonov med pripadnice nežnejšega spola.«

»Presrečni smo, da je bil Sony Ericsson nagrajen za svoje izboljšave uporabniške izkušnje pametnih telefonov,« je dejal Timo Maassmann, vodja globalnega trženja pri Sony Ericsson. »V preteklih letih se je odnos ljudi do svojih mobilnih telefonov bistveno spremenil. Uporabniki so se od uporabe kot orodja za komunikacijo pomaknili proti ustvarjanju bolj prilagojene izkušnje zabave. Posledično so mobilni telefoni postajali vse večji. Sony Ericsson je ugotovil, da obstaja potreba po kompaktnem in zmogljivem mobilnem telefonu, ki pa ima vse prednosti platforme pametnih telefonov.«

Stilska ergonomska oblika novega telefona Sony Ericsson Xperia X10 mini in navigacija na dotik, prilagojena za kompaktne zaslone, uporabnikom ponujata najlažji način povezave in komuniciranja z uporabo le ene roke. Telefon velikosti kreditne kartice kupcem omogoča ustvariti izkušnjo, ki je tako edinstvena kot so sami. Pametni grafični uporabniški vmesnik s štirimi prilagodljivimi vogali na zaslonu na dotik in intuitivna navigacija prinašata neomejene možnosti in dostop do priljubljenih aplikacij ter spletnih strani z enim samim dotikom. Kupci lahko ustvarijo edinstveno izkušnjo mobilnega telefona in si prenesejo igre, filme, glasbo in več kot 90.000 brezplačnih in najbolje prodajanih aplikaciji iz tržnice Android Market (odvisno od dostopnosti storitve na trgu).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki