marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Začel se je turnir Sony Ericsson Championships v Dohi


07.11.2008
Objavil: Dare Gliha

Za obeležitev začetka prestižnega teniškega turnirja Sony Ericsson Championships v Dohi je podjetje Sony Ericsson organiziralo edinstveno teniško partijo na lokaciji, kjer se tenis do sedaj še ni igral – na nenaseljenem otoku. Na lokaciji, ki se nahaja pred osupljivo kuliso mesta Doha, sta se na repliki teniškega igrišča, ki je bila posebej za ta namen izgrajena na otoku Palm Island v sredini Zaliva Doha v Arabskem zalivu, spopadli Ana Ivanović in Elena Dementijeva.

Po tekmi je Ana Ivanović, zmagovalka odprtega prvenstva Francije Roland Garros 2008, dejala: »To je bil resnično zabaven začetek turnirja Sony Ericsson Championships; bilo je osupljivo in zelo nenavadno igrati tenis na nenaseljenem otoku, na katerem smo bili samo Elena Dementijeva, jaz in pobiralci žogic. Resnično se veselim turnirja tu v Dohi in veličastnega zaključka letošnje sezone.«

Turnir Sony Ericsson Championships predstavlja prestižni finale sezone turneje Sony Ericsson WTA Tour. Na njem sodeluje osem najboljših teniških igralk na svetu v posamezni konkurenci in štirje najboljši pari v konkurenci dvojic, ki se potegujejo za naslov in rekordni nagradni sklad v višini 4,45 milijona dolarjev. Na turnirju tekmujejo igralke iz enajstih držav: Avstralije, Češke, Japonske, Rusije, Srbije, Slovenije, Španije, Združenih držav Amerike in Zimbabveja, ki se bodo pomerile z željo po čim boljšem koncu sezone.

»To je bil izjemen način za obeležitev začetka turnirja Sony Ericsson Championships. Vse igralke so med letom prikazale izjemne igre in si zaslužile, da se potegujejo za ta prestižni naslov," je dejal Aldo Liguori, podpredsednik podjetja in vodja oddelka za globalne komunikacije in odnose z javnostjo pri podjetju Sony Ericsson. »Zavezani smo inovaciji in vpeljavi edinstvenih dejavnosti v svet ženskega tenisa, da bi na ta način še naprej pritegovali nove ljubitelje in povečali globalno privlačnost tega športa. To leto je bilo fantastično za turnejo Sony Ericsson WTA Tour in upam, da bomo s tem in temu podobnimi dogodki pritegnili še večje število ljubiteljev turneje, ki bodo z navdušenjem pričakovali razburljivo leto 2009.«
Podvig je vseboval repliko teniškega igrišča, ki je bilo zgrajeno na otoku Palm Island in je bilo izdelano po modelu igrišč na stadionu Khalifia Stadium, kjer se odvija turnir Sony Ericsson Championships.

Peta nosilka Elena Dementijeva je dejala: »To je bilo res izjemno doživetje – zaigrati partijo tenisa sredi morja s pogledom na kuliso mesta Doha. To je zame resnično fantastičen spomin. Resnično se veselim turnirja Sony Ericsson Championships, na katerem želim ob koncu te sezone prikazati svoj najboljši tenis.«

Turnir Sony Ericsson Championships bo potekal med 4. in 9. novembrom. Udeležbo so potrdile: Jelena Janković (SRB), Dinara Safina (RUS), Serena Williams (ZDA), Elena Dementijeva (RUS), Ana Ivanović (SRB), Svetlana Kuznecova (RUS), Venus Williams (ZDA) in Vera Zvonereva (RUS), ki se bodo potegovale za naslov prvakinje v konkurenci posameznic. Med dvojicami pa se bodo pomerili naslednji pari: Cara Black (ZIM) - Liezel Huber (ZDA); Anabel Medina Garrigues (ŠPA) – Virginia Ruano Pascual (ŠPA); Kveta Peschke (ČEŠ) - Rennae Stubbs (AUS); in Katarina Srebotnik (SLO) - Ai Sugiyama (JAP). Turnir Sony Ericsson Championships bo v Dohi, Katar, potekal naslednja tri leta in se je tja po dveh letih preselil iz Madrida, kjer je naslov prvakinje leta 2007 osvojila Justine Henin.

Sony Ericsson je zavezan k uvajanju zabave, inovacij in blišča tenisu tako, da ustvarja edinstvene športne spektakle, kot je turnir 2008 Sony Ericsson Championships v Dohi. Ta turnir bo razburljivost tenisa pripeljal novemu občinstvu in mesto Doha bo zagotovo pridobilo s tem največjim teniškim dogodkom, ki je bil kadarkoli organiziran v regiji. Sony Ericsson želi izboljšati doživetje za gledalce na turnirju in jim želi tekmovanje še približati s pomočjo združevanja inovacij in tehnologije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki