marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Sony Ericsson samo še Sony?

Deli z ostalimi

21.10.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Japonsko podjetje Sony je po desetih letih sodelovanja blizu odkupa Ericssonovega deleža.

Wall Street Journal je še dodal, da si pri Sonyju želijo spraviti pod eno streho razvoj pametnih mobilnikov in jih postaviti ob bok tablicam ter igričarskemu oddelku.

Ericsson je bil samostojni proizvajalec mobilne opreme do združitve leta 2001. Trenutno si lasti 50 odstotkov podjetja Sony Ericsson. Skupaj so šesti največji proizvajalec pametnih mobilnikov. V zadnjih letih imajo precej težav s konkurenčnimi modeli in njihovi nekoč zelo dobri mobilniki serij Cybershot in Walkman so od prihoda iPhone-a doživeli precej klavrno prodajo. Dokaj redek uspeh in dobre ocene so dosegli šele z modelom Xperia Arc z Android operacijskim sistemom.

Pri Sonyju so v zadnjih letih že večkrat želeli prevzeti združbo, vendar se jim je šele sedaj ponudila odlična priložnost. Poteza jim bo omogočila večjo sinergijo z Androidom, tablicami in PlayStation igralno platformo, Ericsson pa naj bi se osredotočil na nekomercialne posle.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki