marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Sony Ericsson predstavlja svojo vizijo združevanja mobilne vsebine in storitev


08.11.2007
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je predstavil novo areno PlayNow™. Ta označuje najnovejši razvoj izkušnje PlayNow™ in s tem poudarja, da strankam ponuja edinstveno večpredstavnostno izkušnjo tako pri uporabi telefona kot tudi osebnih računalnikov.

PlayNow™ – razvoj

Sony Ericsson je storitev PlayNow™ predstavil februarja 2004 kot najlažji način za poslušanje in poznejši nakup večglasnih načinov zvonjenja neposredno na vašem telefonu. Storitev se je pri strankah izkazala za zelo uspešno in je sedaj na voljo v 32 državah po svetu z več kot 200 milijonov prenosov na leto. Od predstavitve se je področje storitve še razširilo in se odraža v funkcionalnosti Sony Ericssonovih telefonov, ki vključujejo načine zvonjenja MP3, igre, glasbene posnetke, teme in ozadja.

Sedaj pa je Sony Ericsson napovedal, da bo še naprej razvijal storitev PlayNow™ in strankam ponudil edinstveno okolje za skupno rabo. Razvoj napredne storitve PlayNow™ se bo začel v drugi četrtini leta 2008.

Ena arena

Naslednja generacija storitve PlayNow™ bo strankam omogočila dostop do še bolj razširjene zbirke vsebin. Vendar bo več vsebine uporabnikom koristilo le, če se jim ponudijo zanimivi načini za njeno iskanje in odkrivanje. S katalogom PlayNow™ in aplikacijami, kot je TrackID™, namerava Sony Ericsson izdelati areno, kjer bodo stranke lahko na različne načine izkusile veliko nove vsebine.
Aplikacija TrackID™ je že privabila milijone strank po svetu in trenutno beleži več kot 125.000 zadetkov na dan na različnih Sony Ericssonovih mobilnih telefonih. Izkušnja TrackID™ bo razvita in vgrajena v katalog z vsebino PlayNow™ .

Stranke bodo lahko le z enim klikom prešle iz aplikacije TrackID™ v areno PlayNow™, kjer bodo lahko najprej poslušale glasbo (npr. v kavarni ali na radiu), potem pa si jo bodo lahko prenesle v svoje telefone. Arena PlayNow™ bo vsebovala lestvico TrackID™, ki jo bodo ustvarili uporabniki aplikacije TrackID™ po svetu, in vam bo omogočila razbrati, katere pesmi so najbolj iskane in poslušane na PlayNow™ – tako po svetu kot doma.

Arena PlayNow™ bo odprto okolje za vse in se osredotoča na izkušnje uporabnikov. Trenutni katalog PlayNow™ bo razširjen in bo ponujal večje število vsebin, vključno z igrami vodilnih založnikov, temami in ozadji, kot tudi z milijoni glasbenih posnetkov in tisočimi načini zvonjenja MP3, tako večjih, kot tudi neodvisnih založb. Tudi v prihodnje bo Sony Ericsson širil zbirko vsebin.

Mobilne igre bodo še vedno ključno področje arene PlayNow™ Skupaj s številnimi partnerji Sony Ericsson danes ponuja približno 200 iger za vsak telefon, ki ga predstavi. Sony Ericssonovi uporabniki v svoje telefone prenesejo več iger kot uporabniki mobilnih telefonov drugih znamk. Sony Ericsson skuša utrditi svoje vodilno mesto na trgu mobilnih iger, zato so te glavno igrišče arene PlayNow™.

Preprost dostop:

Stranke bodo imele dostop do arene PlayNow™ iz svojih mobilnih telefonov in računalnikov, kar jim bo omogočilo prenose v telefon ali nalaganje vsebine iz osebnih računalnikov v mobilne telefone s pomočjo programske opreme Sony Ericsson’s Media Manager PC.

Odprta večpredstavnostna platforma za prihodnost

»Naš cilj je zgraditi dinamično skupnost za uporabnike storitve PlayNow™. Želimo odpraviti čim več omejitev in tako povabiti čim več ljudi, da bi bili del arene PlayNow,« je rekel Martin Blomkvist, vodja za pridobivanje in upravljanje vsebin pri Sony Ericssonu.

Arena PlayNow™ bo odprta in združljiva s številnimi Sony Ericssonovimi telefoni. Prav tako bo tudi podpirala naprave MP3 in Windows Media DRM ne glede na proizvajalca.

Poleg tega pa bo storitev PlayNow™ ponujala obširen katalog brezplačnih vsebin, tako da bodo uporabniki lahko izkusili storitev, ne da bi jim bilo treba zanjo plačati. Veliko glasbene vsebine iz kataloga pa bo na voljo v DRM-brezplačnem formatu.

Storitev, zgrajena na partnerstvu

PlayNow™ je nastal s sodelovanjem številnih partnerjev. Že sedaj pa ustvarja izjemno vrednost z več kot 100 pogodbami o delitvi prihodka z operaterji po vsem svetu. Prav tako pa je Sony Ericsson že sklenil pogodbe z velikimi in lokalnimi ponudniki vsebin, ki omogočajo razvoj ekosistema, kar uporabniku ponuja edinstveno izkušnjo in poslovni model, kjer vsak lahko uspe.

Ena arena Neomejene izkušnje

Arena PlayNow™ bo na izbranih tržiščih predstavljena v drugem četrtletju leta 2008 s stalnimi posodobitvami čez leto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki