marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Sony Ericsson predstavil nove ekskluzivne aplikacije za Xperio X1

Deli z ostalimi

03.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je nedavno predstavil najnovejše aplikacije za svoj telefon Xperia X1, pri čemer je sodeloval s popularno skupnostno spletno stranjo Facebook in z Microsoft Windows Live.

Aplikacije, ki so razporejene v obliki plošč po celotnem zaslonu telefona, so usmerjene na splet in jih lahko uporabljate ob aplikaciji Dashwire, ki vam omogoča, da vsebine iz vašega telefona prenesete na številne popularne skupnostne spletne strani.

Nove funkcije, ki jih omogoča aplikacija Facebook za Xperia X1, vključujejo:
• Popolnoma nov vizualni prikaz statusov vaših prijateljev,
• enostaven in hiter prenos fotografij na Facebook,
• enostaven dostop do seznama prijateljev in njihovih telefonskih številk na Facebooku z možnostjo klica s klikom.

Ko si z dotiki ogledujete različne informacije, se ikone in povezave spreminjajo in vam tako omogočajo dostop z enim klikom do najverjetneje zaželenih vsebin. Na primer, s pritiskom na ikono za fotografije na vaši strani za profile si lahko ogledate svoje fotografije, s pritiskom na isto ikono na strani vaših prijateljev pa njihove.

Xperia X1 pomeni začetek sodelovanja med podjetjema Sony Ericsson in Microsoft. Poleg uporabe prilagodljivega in zmogljivega operacijskega sistema Windows Mobile 6.1, ki telefonu omogoča povezavo s spletnimi storitvami Microsoft Web in PC, nova aplikacija Windows Live uporabnikom Xperia X1 omogoča takojšen prenos svojih obstoječih stikov in funkcij Windows Live na telefon.

»Navdušeni smo, da smo se povezali s Sony Ericsson in našo platformo Windows Mobile ter aplikacijo Windows Live prenesli na telefon Xperia X1,« je dejal Todd Peters, podpredsednik trženja pri Microsoft Mobile Communications Business. »460 milijonov uporabnikov Windows Live lahko v roke vzame telefon Xperia X1 in se poveže s storitvami podjetja Microsoft, ki jih uporabljajo vsakodnevno.«

Aplikacija Dashwire brezšivno sinhronizira vsebine na telefonu X1 z osebnim računalnikom uporabnika in s spletom. Brezplačna storitev Dashwire uporabnikom omogoča samodejno sinhronizacijo stikov, besedilnih sporočil, fotografij, video posnetkov, klicev in nastavitev iz svojega telefona na njihov zasebni račun, ki se nahaja na razpršenih računalniških sistemih (cloud computing), in jim tako ponuja dostop do teh podatkov z uporabo računalnika ali, če so na poti, z uporabo telefona Xperia X1. Tako lahko uporabniki enostavno izdelajo varnostno kopijo svojih stikov, pošiljajo besedilna sporočila preko spleta in izmenjujejo svoje fotografije ter video posnetke s prijatelji in skupnostnimi spletnimi stranmi kot so Facebook, Flickr, Twitter, FriendFeed in Bebo.

»Aplikacije uporabnikom omogočajo zanimive priložnosti za interakcijo s sebi prilagojenimi storitvami, razvijalcem pa ponujajo možnost, da te storitve omogočijo,« je dejal Ford Davidson, ustanovitelj in predsednik uprave podjetja Dashwire. »Ponudba prilagojenih aplikacij našim uporabnikom omogoča neposreden dostop do vseh svojih fotografij, ki so shranjene na razpršenih računalniških sistemih – in to z enim samim dotikom.«

Aplikacije Facebook, Windows Live in Dashwire so na voljo brezplačno in jih lahko prenesete z uporabo funkcije za prenos na telefonu ali iz spletne strani Sony Ericsson, kjer lahko prenesete tudi obstoječe aplikacije podjetij Sony Ericsson in Spb Software. Aplikacije lahko prenesete tudi iz spletne strani Sony Ericsson, s klikom na povezavo Zabava & Prenosi. Obiščite www.sonyericsson.si/zabava in izberite 'aplikacije' (panels).

Poleg aplikacij, ki so jih izdelali partnerji, Sony Ericsson sodeluje tudi s samostojnimi razvijalci in jih spodbuja pri izdelavi zanimivih in inovativnih produktov, ki temeljijo na pred kratkim predstavljeni beta različici pribora za programiranje (Beta software developers kit - SDK) za Windows Mobile 6.1, ki je združljiva z razvojnim okoljem Microsoft Visual Studio 2008 in operacijskim sistemom Microsoft Windows Vista.

V tekmovalni program se lahko prijavijo vsi razvijalci, tako podjetja kot posamezniki, ki so razvili aplikacijo za telefon Xperia X1. Zmagovalec v tej kategoriji bo razglašen na sejmu mobilne telefonije Mobile World Congress in bo del predstavitev podjetja Sony Ericsson na tem dogodku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki