marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Sony Ericsson je predstavil beta verzijo WebSDK


20.11.2009
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson WebSDK je komplet razvojnih orodij za mobilno programsko opremo, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje spletnih in mobilnih aplikacij za telefone s platformama Sony Ericsson Google Android™ in Symbian Foundation.

Komplet je bil izdelan v sodelovanju z odprtokodno skupnostjo PhoneGap in omogoča izdelavo aplikacij za naprave, ki uporabljajo programsko opremo Sony Ericsson Google Android™ in Symbian Foundation, kot sta nedavno najavljena XPERIA™ X10 in pred kratkim predstavljeni Satio™.

»Sony Ericsson WebSDK je primarno namenjen omogočanju uporabe vseh zmogljivosti spletnih tehnologij v mobilnih aplikacijah in razvijalcem spletnih aplikacij ponuja širok dostop do enostavno uporabnih orodij in platform za mobilne telefone,« je dejal Christopher David, vodja oddelka za sodelovanje z razvijalci in partnerji pri Sony Ericsson. »To pobudo izvajamo ob sodelovanju z odprtokodno skupnostjo PhoneGap, razvijalce pa vabimo, da se nam pridružijo pri izdelavi naprednih mobilnih naprav ob uporabi jasnih kriterijev za plačilo.«

Izvršni direktor podjetja Nitobi, Andre Charland, je dodal: »Sodelovanje podjetja Sony Ericsson s skupnostjo PhoneGap predstavlja uspeh za uporabnike mobilnih telefonov, razvijalce aplikacij in za prihodnost odprtega spleta na mobilnih napravah. Sony Ericsson se je že odločil za in profitiral z uporabo odprtih platform, kot sta operacijski sistem Google Android™ in Symbian, in sedaj končuje sestavljanko za razvijalce mobilnih aplikacij, ki se lahko uporabljajo na različnih platformah.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki