marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Sony Ericsson peto obletnico obeležil z rekordnim četrtletjem


16.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Dosežki tretjega četrtletja:
- bruto dohodek v zadnjih 12 mesecih je presegel 187 %,
- 43 odstotno rast donosnosti v zadnjih 12 mesecih daje dobičke na borznem tržišču,
- povprečna prodajna cena se postopoma dviguje na 147 evrov.

Podjetje Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) je objavilo konsolidirano finančno poročilo za tretje četrtletje, ki se je končalo 30. septembra 2006:

Število dobavljenih izdelkov v tem četrtletju je doseglo 19,8 milijona, kar je 43 odstotkov več kot v istem obdobju lani: to je približno dvakrat večji tržni delež. Prodaja je v tem četrtletju dosegla 2,913 milijona evrov, kar pomeni letno povečanje za 42 odstotkov. Dohodek pred obdavčitvijo je tako znašal 433 milijonov evrov, kar kaže letno povečanje za 187 odstotkov. Neto dohodek je znašal 298 milijonov evrov.

Sony Ericsson je postal na borznem tržišču v tem četrtletju zanimiv zaradi uspešnih izdelkov, kot sta na primer telefona K800 Cyber-shot™ in Walkman®. Podjetje je svojo glasbeno ponudbo na koncu četrtletja še utrdilo z novim dovršenim telefonom Walkman®, z drsnim odpiranjem in zmogljivostjo shranjevanja do 1.000 pesmi. Sony Ericsson je izboljšal svojo glasbeno ponudbo z nadgradnjo storitve PlayNow™, s katero lahko brezžično prenašate celotne skladbe v modele Walkman®, kot na primer v novi model W850. Predstavil je tudi tehnologijo M-BUZZ: fiksni in mobilni internetni prostor, namenjen promociji novih glasbenikov in njihove glasbe.

»V tretjem četrtletju je Sony Ericsson požel sadove uspešnih izdelkov, kot na primer modelov K800 in K810, srednjerazrednega K610 in nizko cenovnih W300 in W310. Naša strategija, da z vodilnimi izdelki utrjujemo položaj podjetja Sony Ericsson na tržišču izdelkov za obdelavo slik (takšni so na primer telefoni z vgrajenim fotoaparatom Cyber-Shot™in glasbo s tehnologijo Walkman® line-up), povzroča zanimanje pri uporabnikih drugih modelov v isti kategoriji ter jih spodbuja, da preizkusijo naše telefone,« je povedal Miles Flint, predsednik družbe Sony Ericsson.

»Zaradi uspešno izbrane ponudbe izdelkov smo imeli rekordno četrtletje in rezultati, ki smo jih objavili danes, kažejo, kaj je podjetje doseglo v tako kratkem času, saj smo 1. oktobra praznovali komaj peto obletnico.« »V način komunikacije smo uvedli svež pristop, ki želi izstopati na tržišču. Prepričani smo, da bomo tako utrdili položaj znamke Sony Ericsson na njeni nadaljnji poti,« je še dodal.

Zaradi boljšega razmerja srednje in visoko cenovnih modelov v ponudbi izdelkov ter uspeha telefona K800 Cyber-shot™ tekom četrtletja so povprečne prodajne cene zdržema rasle.

Sony Ericsson napoveduje, da bo svetovno tržišče telefonov v letu 2006 preseglo 950 milijonov izdelkov.
Na osnovi tega podjetje verjame, da je preseglo ceno rasti na tržišču in preseglo 1 odstotek delniške točke v tem četrtletju, želijo pa doseči 8 odstotni delež na svetovnem borznem tržišču.

V tretjem četrtletju je Sony Ericsson razširil svoje pokroviteljstvo in postal glavni pokrovitelj za Nasdaq-100 Open v Miamiju, ki ga je poimenoval Sony Ericsson Open. Postal je tudi pokrovitelj za Tennis Master's Cup v Šanghaju, ki za podjetje pomeni prvo udejstvovanje pri moškem tenisu.
Sony Ericsson tako sodeluje pri treh večjih teniških turnirjih, ki celo leto potekajo v Evropi, Severni in Južni Ameriki, na azijsko-pacifiškem področju in na Kitajskem.

Walkman® in Cyber-shot™ sta zaščiteni blagovni znamki Sony Corporation.
Sony Ericsson Mobile Communications oskrbuje globalni komunikacijski trg z naprednimi vrhunskimi mobilnimi telefoni, priborom, karticami PC in rešitvami M2M. Podjetje je nastalo kot skupno vlaganje podjetij Ericsson in Sony leta 2001 s sedežem v Londonu. Podjetje ima 5.000 zaposlenih po vsem svetu, vključno z oddelki za raziskave in razvoj v Evropi, na Japonskem, Kitajskem in v Ameriki. Sony Ericsson je sponzor Women's Tennis Association in sodeluje z zvezo, da bi promoviral Sony Ericsson WTA Tour v več kot 80 mestih vse leto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki