marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Sony je dobitnik šestih prestižnih nagrad EISA


19.08.2015
Objavil: Thomas Bergant

Sony s ponosom predstavlja šest produktov, nagrajenih s šestimi nagradami največje multimedijske organizacije v Evropi EISA (European Imaging and Sound Association). Nagrada EISA je poznana po svoji strokovnosti pri analiziranju in ocenitvi posameznih produktov, kar še dodatno potrjuje Sonyjevo predanost k razvijanju izdelkov, ki jih odlikujeta vizualna dovršenost in zmogljivost.

Evropski zvočniški modul leta 2015–2016: Sony HT-XT3
Sonyjev zvočniški modul HT-XT3 vas bo navdušil z osupljivo kakovostjo zvoka, številnimi možnostmi povezovanja in tankim, elegantnim okvirjem, ki vzdrži televizorje z do 50 kg in z največ 65-palčnim zaslonom. Osnovni zvočnik ima dvojne globokotonce, ki filme in glasbo obogatijo z globokim zvokom ter nižjimi toni srednjega razpona. Opremljen je z dvosmernimi koaksialnimi pogonskimi enotami in super visokotoncem za zvok celotnega frekvenčnega razpona. Povezljivost je vrhunska, saj lahko zvočnik povežete s pomočjo HDMI, USB, analognih in optičnih vhodov, povezav Wi-Fi, Bluetooth ali NFC, združljiv pa je tudi s storitvijo Google Cast. Podpira tudi formate zvoka visoke ločljivosti (Hi-Res), kot so Dolby TrueHD, DTS‐HD Master Audio, FLAC, WAV in DSD. Zaradi neskončno možnosti povezljivosti, ki jih omogoča, je lahko tudi del vašega »Multi-Room« sistema za poslušanje v več sobah vašega doma – s pomočjo Sonyjeve aplikacije SongPal. HT-XT3 je zagotovo eden izmed izstopajočih Sonyjevih produktov, ki vas bo osvojil z neverjetnim zvokom in številnimi možnostmi uporabe.

Evropski dizajn televizorja leta 2015–2016: Sony KD-65X9005C
Malokateri televizor vas prepriča, še preden ga sploh prižgete – v dizajn Sonyjevega televizorja 65X9005C se boste zaljubili na prvi pogled. 65-palčni televizor bo v dnevni sobi ustvaril prav posebno vzdušje s svojo tanko zasnovo – na najtanjšem delu meri v širino zgolj 4,9 mm. Sony je razvil tudi številne inovativne načine namestitve svojega tankega lepotca – lahko se tesno prilega steni, zahvaljujoč nagibnemu nosilcu in vertikalnemu pretoku zraka, aluminijasto stojalo televizorja pa vam omogoča različne postavitve. Z zaslonom 4K, ki ga odlikuje tehnologija Triluminos, pa vas bo poleg neverjetnega dizajna osvojila še dih jemajoča slika s širokim spektrom naravnih barv.

Evropski profesionalni kompaktni fotoaparat: Sony α7 II
α7 II je fotoaparat z izmenljivimi objektivi (ILCE) polnega formata, ki zagotavlja profesionalno kakovost in predstavlja resnega tekmeca sistemom DSLR, hkrati pa je sinonim za izjemen fotografski potencial v majhnem ohišju. Senzor polnega formata z 24.3 milijoni slikovnih pik zagotavlja izjemno širok dinamični razpon, ki ga odlikuje nizka stopnja šuma pri visoki občutljivosti ISO, hibridni AF sistem pa zagotavlja izjemno hitro in natančno samodejno ostrenje. Z ohišjem, izdelanim iz trdne magnezijeve zlitine, in varen, udoben prijem fotoaparat α7 II presega svojega predhodnika, 5-osni stabilizator slike pa popestri fotografiranje iz roke - še posebej pri posnetkih od blizu in počasni hitrosti zaklopa.

Evropski popotniški kompaktni fotoaparat: Sony Cyber-shot DSC-HX90/V
Sonyjev Cyber – shot DSC-HX90/V je najmanjši[1] kompaktni fotoaparat na svetu s super zoomom in vgrajenim elektronskim iskalom. Fotoaparat ima vrhunski objektiv Zeiss Vario - Sonnar T* neverjetnega razpona 24-720 mm, s čimer je popoln spremljevalec na vseh vaših poletnih dogodivščinah. Elektronsko iskalo omogoča fotografiranje v višini oči in je še posebej priročno ob močni svetlobi, prav tako pa ga je možno skriti v ohišje, ko ga ne potrebujete. LCD-zaslon lahko nagnete za do 180 stopinj in tako v objektiv ujamete posebne trenutke iz različnih kotov. Videoposnetke lahko snemate s 1080/60p v izredni kakovosti, HX90V pa odlikuje še vgrajen GPS[2] skupaj s povezavama Wi-Fi in NFC. Če iščete popolnega fotografskega spremljevalca, ki ga lahko zaradi svoje majhnosti spravite kamorkoli, je HX90 prava izbira.

Evropski kompaktni sistem objektiva: Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS
Sonyjev objektiv FE 90mm F2.8 Macro G OSS je najverjetneje najboljši med sovrstniki, saj je na testiranju s strokovnjaki EISA pokazal resnično prepričljive zmogljivosti, kar so jih kdaj videli. Slike so neverjetno ostre, tudi na robovih pri največji vrednosti zaslonke, zagotavlja pa tudi ima minimalno popačenje ali kromatsko aberacijo. Z intenzivnostjo kontrasta, ki ga objektiv poustvari, so posnete fotografije resnično neverjetne, z zaslonko F/2.8 pa je popoln za naravnejše, bolj uravnotežene učinke zameglitve ozadja (bokeh), zahvaljujoč krožni zaslonki. S svojo kakovostjo, tihim ostrenjem in učinkovito optično stabilizacijo se ta objektiv zagotovo uvršča v sam vrh visokokakovostnim produktov.

Evropski multimedija pametni telefon: Sony Xperia™ Z3+
Sony Xperia Z3+ je edinstven skupek stilsko dovršenega dizajna, vsestranskosti in robustnosti. Telefon, ki v širino meri zavidljivih 6,9 mm, je odporen tako na vodo kot prah[3], prav tako pa ga popolno dopolnjujejo tudi napredne večpredstavnostne zmožnosti, kot so odlična fotografija, videoposnetki v ločljivosti 4K in zvok visoke ločljivosti (Hi-Res). Nova 5.0 MP sprednja kamera s 25-mm širokem kotom vam omogoča, da ujamete obvezne skupinske »selfije«, glavna kamera pa je opremljena z izboljšano zmogljivostjo v slabih svetlobnih pogojih in hitrejšim procesiranjem. Zvok je v popolnosti združljiv z vsebinami visoke ločljivosti in bo samodejno prilagodil svoje nastavitve s katerimikoli slušalkami. Poleg vseh predstavljenih funkcij je Sony podaljšal življenjsko dobo baterije, ki ob uporabi zdrži tudi dva dni[4].


[1] Med kompaktnimi digitalnimi fotoaparati z vgrajenim iskalom in 30x ali večjim optičnim zoomom, od dneva objave.

[2] GPS na voljo zgolj pri modelu DSC-HX90V, ne pa pri DSC-HX90.

[3] Xperia Z3 + je odporen na vodo in prah, zato ne skrbite, če vas ujamejo dežne kapljice ali želite sprati umazanijo pod pipo, a ne pozabite - vse odprtine in pritrjeni pokrovčki morajo biti trdno zaprti. Mobilne naprave ne postavljajte neposredno v sladko, slano, preveč klorirano vodo ali ostale tekočine, kot so pijače. Zlorabe ali nepravilna uporaba izničita garancijo. Naprava ima Ingress Protection rating IP65/68. Za več informacij si oglejte http://support.sonymobile.com/gb/dm/waterproof. Opomba: Xperia ima vhod USB za povezovanje in polnjenje baterije brez pokrova. USB vhod mora biti pred polnjenjem popolnoma suh.

[4] Življenjska doba baterije je bila izmerjena v okviru Sony Mobile Communications AB profila, ki je bil opredeljen v septembru 2014 in predstavlja tipične uporabnike pametnih telefonov, vključno z, vendar ne omejeno zgolj na vrsto scenarijev uporabe (klici, pošiljanje kratkih sporočil, brskanje po spletu, družbena omrežja, igranje igric, poslušanje glasbe, fotografiranje, brskanje po fotografijami, gledanje video posnetkov na spletu, video snemanje in predvajanje).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki