marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Sodišče odločilo v prid Appla

Deli z ostalimi

25.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Na sodišču v ZDA se je razpletel dolg boj med Applom in Samsungom. Sodišče je razsodilo v korist domačega Appla, kateremu mora gigant Samsung plačati 1,05 milijarde dolarjev odškodnine zaradi kopiranja.

Čeprav je pred dnevi južnokorejsko sodišče sprejelo sodbo v podobnem primeru v manjšo korist domačega Samsunga, je v ZDA Apple dosegel precej bolj odmevno zmago, saj je sodišče Samsungu prisodilo, da mora konkurentu plačati zajeten kupček denarja za odškodnino zaradi kopiranja patentov in zaščitenega videza mobilnika iPhone 3G.

Porota je tudi zavrgla vse Samsungove očitke, da so pri Applu kršili intelektualno lastnino drugih podjetij, vsaj ne tistih, katere so navajali njihovi odvetniki. Zato Samsungu niso dodelili nikakršne odškodnine, kot se je to zgodilo v Južni Koreji. Manjša tolažba za Samsung pa je, da porotniki niso zaznali nikakršne kršitve pri razvoju UMTS standarda, kot so to zatrjevali pri Applu.

Čeprav pri Applu s sodbo niso dosegli popoldne zmage v vseh točkah, lahko razsodbo razumemo kot ogromno zmago podjetja v boju za prevlado na trgu pametnih mobilnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki