marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Sodišče odločilo v prid Appla

Deli z ostalimi

25.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Na sodišču v ZDA se je razpletel dolg boj med Applom in Samsungom. Sodišče je razsodilo v korist domačega Appla, kateremu mora gigant Samsung plačati 1,05 milijarde dolarjev odškodnine zaradi kopiranja.

Čeprav je pred dnevi južnokorejsko sodišče sprejelo sodbo v podobnem primeru v manjšo korist domačega Samsunga, je v ZDA Apple dosegel precej bolj odmevno zmago, saj je sodišče Samsungu prisodilo, da mora konkurentu plačati zajeten kupček denarja za odškodnino zaradi kopiranja patentov in zaščitenega videza mobilnika iPhone 3G.

Porota je tudi zavrgla vse Samsungove očitke, da so pri Applu kršili intelektualno lastnino drugih podjetij, vsaj ne tistih, katere so navajali njihovi odvetniki. Zato Samsungu niso dodelili nikakršne odškodnine, kot se je to zgodilo v Južni Koreji. Manjša tolažba za Samsung pa je, da porotniki niso zaznali nikakršne kršitve pri razvoju UMTS standarda, kot so to zatrjevali pri Applu.

Čeprav pri Applu s sodbo niso dosegli popoldne zmage v vseh točkah, lahko razsodbo razumemo kot ogromno zmago podjetja v boju za prevlado na trgu pametnih mobilnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki