marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

S&T za večjo varnost podatkov v Mobiltelu


11.03.2008
Objavil: Dare Gliha

S&T je za vodilnega bolgarskega mobilnega operaterja Mobiltel uspešno načrtoval in namestil sistem za shranjevanje in podvajanje podatkov. Zmogljiv pomnilniški sistem je nameščen na treh lokacijah družbe, Mobiltelu pa zagotavlja izjemno visoko raven dostopnosti podatkov, optimalno zmogljivost in stroškovno učinkovitost ter obenem izpolnjuje najstrožje zahteve o ravni storitev in zakonske zahteve.

Projekt, ki se je začel v začetku leta 2007 in končal pred kratkim, je obsegal načrtovanje in namestitev omrežja za obnovo podatkov na treh lokacijah – dve med njimi se nahajata v Sofiji, tretja, oddaljena od Sofije 500 km, pa je v omrežje povezana z optičnim kablom. Z uporabo zmogljive tehnologije EMC2 SRDF Data Mobility poteka podvajanje podatkov na daljavo s pomočjo pomnilniške arhitekture EMC2 Symmetrixs DMX-3, ki zagotavlja Mobiltelu maksimalno prilagodljivost, nadgradljivost in zmogljivost. Nameščena rešitev poleg visoke dostopnosti podatkov zagotavlja tudi integracijo v druge sisteme, recimo podjetij SAP ali Oracle.

»Količina podatkov, ustvarjenih in shranjenih v podjetjih, nenehno narašča, kar pomeni, da bi izguba teh podatkov lahko ogrozila njihov obstoj. Zato imata varnost in dosegljivost podatkov za naše uporabnike velik pomen. V skupini imamo strokovnjake – delujejo tudi v kompetenčnem centru za poslovno kontinuiteto in obnovo sistemov v primeru katastrofe – z večletnimi izkušnjami, ki lahko stroškovno učinkovito načrtujejo in namestijo kompleksne rešitve, ki bodo zagotovile prihodnjo varnost sistemov,« je povedal Christian Rosner, izvršni direktor skupine S&T.

Mobiltel je z okoli 50,3 odstotka tržnega deleža in 5,1 milijona uporabnikov vodilni mobilni operater v Bolgariji. Podjetje je leta 2005 prevzela avstrijska telekomunikacijska skupina Mobilkom Austria. S&T Bolgarija sodeluje z Mobiltelom že več kot šest let, skupina S&T pa zagotavlja podporo nekaterim podružnicam družbe Mobilkom Austria v različnih državah, na primer hrvaškemu Vipnetu in slovenskemu Si.mobilu.

»S konfiguracijskim pomnilniškim sistemom »Star« smo v Bolgariji postavili nove standarde, saj v državi nikoli prej ni bil nameščen tako kompleksen in moderen sistem. Kot vodilni na trgu imamo dolžnost, da z IT-sistemom postavljamo nove standarde, skupaj z S&T-jevimi strokovnjaki pa smo dosegli optimalno rešitev,« je pojasnil Simeon Dimitrov, vodja oddelka Enterprise Resources Management pri Mobiltelu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki