marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Slovenija na izletu v galaksijo


03.04.2014
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Slovenija je včeraj v Ljubljani razkrilo novi telefon Galaxy S5, peto generacijo serije Galaxy S, ki so ga ukrojile potrebe uporabnikov. Novi Galaxy S5 ponuja izboljšano izkušnjo in izvirne funkcije za lažjo vsakdanjo rabo. Gear 2 in Gear 2 Neo bosta kot popolna partnerja telefona Galaxy S5 ponesela dodatno svobodo, priročnost in eleganco prenosljivih naprav na novo raven.

Gear Fit, prva nosljiva elektronska naprava z ukrivljenim Super AMOLED zaslonom na trgu, pa je namenjena predvsem aktivnim uporabnikom. Gear Fit nudi neprekosljivo funkcionalnost Samsungove tehnologije in največjo paleto elektronskih športnih orodij.

»Potrošniki iščejo mobilne pripomočke, ki obogatijo njihovo življenje in jim pomagajo pri vsakdanjih opravilih. Navdih pri snovanju telefona Galaxy S5 so bili potrošniki sami, zato je prilagojen njihovim potrebam, ki so jih pri Samsungu združili v eleganten dizajn, ki združuje vse pomembne in uporabne funkcije, zaradi česar je to najboljši pametni telefon na tržišču.« je ob prvi predstavitvi telefona Galaxy S5 v Sloveniji povedal Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije (IM) pri Samsung Slovenija. Katarina Čas, desna roka Bernarda Purkarta ob predstavitvi telefona, je ob tem dodala: »Z vrhunsko kamero, hitro omrežno povezavo, z orodji za športne dejavnosti in izboljšano varnostjo lahko zaživite in zajamete vse pomembne trenutke vašega življenja v polni luči. Nič več vam ne uide.«

Galaxy S5 s posluhom za uporabnika
Ena najpomembnejših značilnosti današnjih pametnih telefonov je zajem posnetkov. Izjemna kamera na Galaxy S5 ima ločljivost 16 megapik, razširjen meni in izboljšan uporabniški vmesnik, s katerim bodo zajem, urejanje in pošiljanje fotografij preprostejše.

Galaxy S5 nudi najnaprednejšo povezljivost v LTE in Wi-Fi omrežja na trgu. Bliskovite hitrosti prenosa podatkov bodo uporabnikom prinesle neprekosljive užitke v uporabi večpredstavnostnih datotek ter večjo storilnost.

Izboljšana funkcija S Health 3.0 na novem Galaxy S5 ima več orodij, ki bodo ljudem pomagala, da ohranijo kondicijo in zdravje. Eno od njih je sledilnik dejavnosti, ki beleži uporabnikove aktivnosti in mu pomaga s povratnimi informacijami, tu pa so še pedometer, podatki o prehrani in telesni aktivnosti ter vgrajen senzor srčnega utripa. Uporabniki Galaxy S5 lahko še bolj prilagodijo svojo izkušnjo z bogatim ekosistemom aplikacij ter kombinirajo Galaxy S5 z novo generacijo naprav Gear za učinek pravega osebnega trenerja.

V Galaxy S5 se spajajo značilen, vrhunski Samsungov dizajn in sodobni trendi, zato bo ugodil različnim okusom in željam potrošnikov. Hrbtna stran Galaxy S5 je okrašena s perforiranim vzorcem, ki mu daje sodoben, glamurozen videz. Ozko, vitko ohišje je na voljo v različnih barvnih odtenkih, vštevši s charcoal Black (črna), shimmery White (bela), electric Blue (modra) in copper Gold (zlata).

Galaxy S5 ima certifikat IP67 za zaščito proti prahu in vodi. Prav tako je opremljen s skenerjem eFinger za biometrično zaščito in olajšano rabo za potrošnike. Baterija lahko ostane polna dlje časa, če nastavimo način Ultra Power Saving Mode, ki zaslon preklopi na črno-belo ter izklopi vse nepotrebne funkcije.

Naslednja generacija mobilne svobode Gear 2 in Gear 2 Neo
Samsung je z Gear 2 in Gear 2 Neo naredil ogromen napredek. Obe napravi se ponašata z lahkim dizajnom in prestižno zunanjostjo, ki je v koraku s sodobnimi trendi.

Kamera je tokrat vgrajena v glavno ohišje in ne v zapestni pašček, zato je Samsung Gear 2 še tanjši in elegantnejši. Uporabniki bodo lahko sedaj uskladili videz svojega prenosljivega dodatka s svojim modnim okusom za oblačenje, saj so paščki Gear 2 na voljo v sofisticirani črni, zlatorjavi in oranžni barvi, paščki Gear 2 Neo pa bodo na voljo v črni, kavno-sivi in oranžni barvi. V skladu z osebnim okusom je možno prilagajati tudi ozadje zaslona ter obliko in pisavo prikaza ure.

Gear 2 in Gear 2 Neo sta priročna sopotnika, saj omogočata sprejem in zavrnitev dohodnih klicev ter sporočil, obenem pa nudita takojšnja obvestila o opcijah, ki si jih uporabnik glede na dejavnosti nastavi po svojih željah in preferencah. Obe napravi sta še bolj vpeti v vsakdanje življenje, saj sta opremljeni z več samostojnimi funkcijami kot predhodnik. Z njima lahko nadziramo elektronske naprave, kot je televizor, kar omogočata aplikacija WatchON Remote in na napravi vgrajen IrLED senzor. Nov dodatek je tudi samostojen predvajalnik glasbe z Bluetooth slušalkami, zato lahko uporabniki pustijo svoj pametni telefon doma in na poti še vedno uživajo v svoji priljubljeni glasbi. Napravi lahko uporabljamo tudi kot osebnega trenerja, saj z njima nadziramo srčni utrip ter ustvarimo lasten režim treninga.

Še ena pomembna prednost novincev Gear 2 in Gear 2 Neo je, da ju lahko povežemo s celo paleto Samsungovih naprav in dostopimo do bogatega ekosistema aplikacij, saj sta prva prenosljiva dodatka, ki delujeta na operacijskem sistemu Tizen.

Najboljša rešitev za sodobni načrt treninga
Samsung Gear Fit se udobno prilega zapestju in nudi vrhunski prikaz slike na zaslonu Super AMOLED. Uporabnikom omogoča več kot običajne športne zapestne ure, saj lahko med gibanjem prejemajo dohodne klice, sporočila SMS in elektronska sporočila, uporabljajo alarm, S-planer ter aplikacije. Menjalni paščki so različnih barv – Black (črna), Orange (oranžna) in Mocha Grey (siva) – zato jih lahko uporabnik zamenja in prilagodi svoji opravi ali razpoloženju.

Elegantno tanki Gear Fit z vrhunsko povezljivostjo Samsungove tehnologije in športnimi funkcijami nudi edinstveno osebno pomoč pri treningu ter številne nasvete.

Galaxy S5 bo v carcoal Black (črna) in shimmery White (bela) naprodaj pri Samsungovih prodajalcih od 11. aprila dalje. V barvi electric Blue (modra) in copper Gold (zlata) pa nekoliko kasneje. Galaxy Gear 2, Galaxy Gear 2 Neo in Gear Fit bodo na voljo od 11. aprila 2014.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki