marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

SiOL komunikator - nova storitev za celovito komuniciranje preko interneta


21.11.2006
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj je SiOL začel tržiti svojo novo storitev z imenom SiOL komunikator. To je programska oprema za neposredno sporočanje, ki omogoča celovito komuniciranje s tekstovnimi sporočili, izmenjavo datotek, telefonijo in video klici.

Njegova ključna prednost je možnost glasovnih klicev z računalnika v katerokoli IP, mobilno, stacionarno ali mednarodno omrežje in videoklici ter povezljivost z najpogosteje uporabljanimi sistemi za neposredno sporočanje (MSN Messenger, Yahoo Messenger, Google Talk). SiOL komunikator omogoča tudi izmenjavo datotek (dokumentov, videa, fotografij in glasbe) ter združevanje imenikov stikov iz drugih aplikacij za neposredno sporočanje, njihovo urejanje v skupine, opremo posameznega stika z zvočnimi opozorili ter avtomatično prepoznavanje sprememb podatkov.

Na voljo bo kot dodatna storitev vsem naročnikom širokopasovnih storitev SiOL-a, zgolj za tekstovno sporočanje pa si ga bodo lahko aktivirali tudi SiOL-ovi naročniki klicnega dostopa ter naročniki drugih internetnih ponudnikov. Za vzpostavljanje video in glasovnih klicev bo SiOL svojim naročnikom ob namestitvi programske opreme dodelil telefonsko številko, ki bo za naročnike paketov Duo in Trio brezplačna, za naročnike paketov Solo in Pizzicato pa bo mesečna naročnina znašala 1,5 EUR. Cene pogovorov bodo obračunane po SiOL-ovem tarifnem sistemu in ceniku za telefonijo. Vsak naročnik bo lahko imel do pet telefonskih številk.

Prejšnji teden je zaživela tudi stran SiOL piše blog s korporativnimi spletnimi dnevniki SiOL-ovih zaposlenih, ki bodo omogočili neposredno interakcijo uporabnikov ter drugih deležnikov z vodstvom in zaposlenimi v SiOL-u.

Poleg tega lahko mimogrede omenimo še naslednje novosti. V teku je projekt nadgradnje SiOL TV, katere prvi rezultat, možnost igranja iger na TV sprejemnikih in elektronski programski vodič, bodo naročniki paketa Trio preizkusili že v kratkem. Projekt, katerega ključna tehnična predpostavka je prehod na novo tehnologijo kodiranja TV signala MPEG 4, se bo zaključil predvidoma še letos. V okviru prenove bo SiOL uvedel tudi možnost videa na zahtevo in televizijo visoke ločljivosti.

Elektronski programski vodič (EPG) omogoča prikazovanje natančnih informacij o TV programu kar na TV sprejemniku. To pomeni, da se vsakemu gledalcu ob preklopu na novi program v spodnjem kotu zaslona izpišejo informacije o že pretečeni minutaži oddaje, koliko minut je še preostalo do konca in katera je naslednja oddaja na sporedu. Med drugim si bodo lahko gledalci na svojem TV sprejemniku prikazovali tudi večdnevni program in informacije o posameznih oddajah, za večino TV programov (tudi neslovenskih) bodo te informacije v slovenskem jeziku.

Naročniki SiOL-ove televizije bodo po novem lahko izbirali med desetimi igrami, ki jih bodo lahko igrali na TV sprejemniku, in sicer Black Jack Triana, Blockbuster, Sokoban, Solitaire, Black Jack, Jacks or better, Sudoku, Kaboom, Kviz in Poker Puzzle. Igre so izbrane tako, da so prilagojene obstoječim napravam za upravljanje TV programov. Seznam se bo sproti dopolnjeval z novimi igrami.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki