marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

S Si.Navigatorjem mobilnik postane navigacijska naprava


14.06.2007
Objavil: Uredništvo

Storitev [b]Si.Navigator[/b] iz Simobil – Vodafone več kot trideset mobilnikov in BlackBerry telefonov spremeni v navigacijsko napravo. Ažurni zemljevidi, ki se posodabljajo avtomatsko in omogočajo načrtovanje poti v več kot tridesetih državah.

Si.Navigator je navigacijski GPS sistem za mobilne telefone in je na voljo naročnikom pri Si.mobil – Vodafone. Storitev omogoča preprosto načrtovanje poti, prikazuje razdaljo, predviden čas prihoda, cilj in orientacijo s kompasom. Sistem samodejno zazna kakršnekoli spremembe in se prilagodi novi poti. Zemljevide lahko uporabniki nalagajo sproti ali predhodno, posodabljajo pa jih brezplačno. Na poti jih vodi glasovna navigacija v slovenskem jeziku.

Za uporabljanje mobilnika kot navigacijske naprave potrebujejo uporabniki mobilni telefon, ki podpira storitev Si.Navigator, GPS sprejemnik in programsko opremo, ki jim je na voljo brezplačno. Storitev Si.Navigator podpira široka paleta telefonov Nokia, Sony Ericsson in BlackBerry, BlackBerry Monza pa ima že tudi vgrajen GPS sprejemnik.

Pri Si.mobil – Vodafone se tudi zavedajo, da imajo uporabniki zelo različne potrebe po uporabi navigacijskih naprav. Poslovni uporabniki, ki so veliko na poti, pogosteje potrebujejo navigacijske naprave kot avanturistični popotniki ali dnevni izletniki. Tako so uporabnikom storitve Si.Navigator na voljo trije različni načini uporabe, in sicer dnevni dostop ali mesečna in letna naročnina z neomejenim dostopom.

Poleg tega, da Si.Navigator uporabnike natančno pripelje na začrtani cilj, jim obenem nudi informacije o pomembnejših točkah na poti, kot so restavracije, bencinske črpalke, hoteli, parkirišča, nakupovalni centri idr. Tako na popotovanje ne bo treba več nositi zemljevidov in turističnih vodnikov z napotki, kam v mestu, ter se prepirati, kdo bo mimoidočega vprašal za smer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki