marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Si.mobilovi uporabniki v letu 2015 poslali več kot milijardo sporočil in prenesli skoraj 5 milijonov GB podatkov

Deli z ostalimi
Si.mobil

06.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Sporočila SMS in MMS so še vedno med najbolj priljubljenimi načini izražanja lepih želja pred prazniki ter vstopom v novo leto, kar Si.mobilovi uporabniki dokazujejo vsako leto znova. Samo v decembru so namreč poslali več kot 100 milijonov sporočil SMS in MMS, kjer še vedno močno izstopa praznični december. V primerjavi s prejšnjim letom je bilo poslanih za več kot 4 % sporočil. V celotnem letu 2015 pa so Si.mobilovci poslali več kot milijardo sporočil.

Kljub temu da se način komuniciranja in izbira kanalov že lep čas opazno spreminja, so v letu 2015 Si.mobilovi uporabniki še vedno poslali več kot milijardo sporočil, kar v primerjavi z letom poprej predstavlja 4 % rast. Samo zadnji dan starega leta in prvi dan novega leta so poslali skoraj 10 milijonov SMS-ov, kar je približno na enaki ravni kot leto poprej, ter več kot 400.000 MMS-ov, kar je za približno enako kot leto poprej.
Količina prenesenih podatkov v 2015 večja za kar 200 %

Vidna je tudi vse pogostejša komunikacija prek družbenih omrežij in elektronske pošte, do katerih uporabniki dnevno dostopajo prek telefona.

Uporaba mobilnega interneta je tako rekoč prišla v dnevno rabo z razširjenostjo pametnih telefonov, kar potrjujejo praznične številke – Si.mobilovi uporabniki so v letu 2015 prenesli več kot 5 milijonov gigabajtov podatkov, od tega so jih samo v decembru prenesli več kot 650.000 gigabajtov, kar predstavlja 12 % prenesenih podatkov v letu 2015.

Na zadnji dan starega leta in prvi dan novega leta je bilo prenesenih za več kot 40.000 gigabajtov, kar je več kot 200 % kot leto poprej.

»Naši uporabniki lahko s paketi ORTO ELASTIK in SILVESTER neomejeno kličejo in pošiljajo sporočila, zato v prazničnem času SMS-i ostajajo pogost način voščila. Hkrati pa si uporabniki v vse večjem številu voščijo preko družbenih omrežij,« pojasnjuje Miran Razoršek, iz produktnega marketinga na Si.mobilu, in dodaja, da »zato v tem času skokovito naraste uporaba mobilnega interneta – samo na prednovoletni večer/ na novega leta dan so uporabniki prenesli skoraj 7 % decembrskega prenosa podatkov, v prvi uri novega leta pa so uporabniki prenesli za več kot 300 % podatkov več kot v enakem obdobju lani.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki