marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

članki

Si.mobil – Vodafone prvo slovensko podjetje v virtualnem svetu Second life

Deli z ostalimi

24.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil - Vodafone je prvo slovensko podjetje, ki je v virtualnem svetu Second Life odprlo svoj prostor. Na otoku Si.mobil – Vodafone bodo obiskovalci lahko prisluhnili sodobni elektronski glasbi, se družili z ostalimi obiskovalci in se udeleževali zabav v plesnem prostoru Arena.

Obiskovalci otoka na Second Life se bodo v soboto, 25. avgusta, lahko udeležili tudi Žura z razlogom, ki se bo odvijal vzporedno z dobrodelnim dogodkom v resničnem svetu v parku Tivoli.

Simobil – Vodafone je prvo slovensko podjetje, ki je vkorakalo v virtualni svet Second Life in tam odprlo svoj otok. V fazi gradnje in naseljevanja virtualnega otoka je ta prostor namenjen predvsem druženju in zabavi.

Obiskovalci lahko na otoku obiščejo plesno-glasbeni prostor Arena, kjer se bodo odvijale zabave. Poslušajo lahko tudi sodobno elektronsko glasbo in se družijo z ostalimi, predvsem s slovenskimi uporabniki Second Lifa. Glasbeno atmosfero bodo gradili svetovno znani DJ-i, tam pa bo stalno prisoten tudi priznani slovenski izvajalec in ustvarjalec plesne glasbe, DJ Sylvain, ki bo kot glasbeni urednik pripravljal glasbene podlage za virtualni center Si.mobil – Vodafone LAB in plesno Areno.

Peter Curk, direktor marketinga pri Si.mobil – Vodafone, je prihod v virutalni svet pospremil z besedami: »Z vstopom na Second Life smo se še bolj približali našim uporabnikom tudi v virtualnem svetu. Omogočamo jim napredne tehnološke rešitve v resničnem svetu, hkrati pa tudi sodobne načine komunikacije in druženja v virtualnem svetu. Otok bomo v prihodnje še nadgrajevali in naseljevali ter uporabnikom ponudili novo izkušnjo z mobilnimi komunikacijami.«

Odsev tesne povezanosti in prepletenosti resničnega ter virtualnega sveta bo na Si.mobil - Vodafone otoku storitev brezplačnega pošiljanja SMS sporočil, torej neposredno z virtualnega otoka uporabniku v resnični svet.

Na otoku Si.mobil – Vodafone se bo v soboto, dan po otvoritvi, odvijal poseben glasbeni in dobrodelni dogodek Žur z razlogom. Vsi, ki se dobrodelnega dogodka v resničnem svetu v parku Tivoli ne bodo uspeli udeležiti, lahko v plesnih ritmih DJ Umeka uživajo v virtualnem svetu, če bodo obiskali Areno na otoku Si.mobil – Vodafone. Organizatorji pa bodo tudi obiskovalce zabave na otoku spodbujali k SMS donacijam za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

Najbolj znan in najbolj obiskan virtualni svet Second Life ima danes že skoraj 10 milijonov uporabnikov, njihovo število pa dnevno raste. Na začetku letošnjega leta je bilo registriranih »le« okrog milijon uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki