marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Si.mobil – Vodafone v Sloveniji uvaja BlackBerry


20.10.2005
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil – Vodafone ter Research in Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) slovenskim uporabnikom predstavljata BlackBerry® iz Vodafona.

BlackBerry, ki ga je razvila in izdelala družba RIM, je napredna brezžična komunikacijska rešitev, ki uporabnikom e-pošto samodejno dostavi na njihovo mobilno napravo. BlackBerry združuje storitve, kot so brezžična e-pošta, mobilna telefonija, SMS, spletni brskalnik, organizator in podatkovne aplikacije podjetij. Si.mobil - Vodafone predstavlja tudi brezžični dlančnik BlackBerry 7290 Wireless HandheldTM.

BlackBerry® iz Vodafona je popolna brezžična komunikacijska rešitev, ki uporabnikom e-pošto in podatkovne aplikacije podjetij samodejno dostavi oz. potisne (»e-mail push« tehnologija) na njihovo mobilno napravo. Brezžični dlančnik BlackBerry 7290 deluje na štirih frekvenčnih področjih (GSM/GPRS 850/900/1800/1900 MHz) in tako zagotavlja brezskrbno uporabo doma in v tujini. Vgrajena tehnologija Bluetooth® omogoča prostoročno telefoniranje. Poleg tega se BlackBerry 7290 ponaša z 32 MB spomina in 4 SRAM. Osvetljeni visokoresolucijski zaslon lahko prikaže več kot 65.000 barv, zmogljiva baterija pa poskrbi za optimalno brezžično izkušnjo. Enostavno tipkanje in klicanje omogoča tipkovnica QWERTZ.

Večjim družbam in srednje velikim podjetjem Si.mobil – Vodafone priporoča odločitev za programsko opremo BlackBerry Enterprise ServerTM, ki omogoča priključitev na Microsoft® Exchange, IBM Lotus® Domino™ ter Novell GroupWise®. Tako zagotavlja varen brezžičen dostop do e-pošte in ostalih aplikacij podjetja, ne da bi moral uporabnik osveževati povezavo s strežnikom (push tehnologija).

Posameznikom in manjšim podjetjem Si.mobil – Vodafone nudi storitev BlackBerry Internet ServiceTM, prek katere uporabnik lahko dostopa do svoje e-pošte (do največ 10 računov, vključno z Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino in številnih drugih priljubljenih ISP e-poštnih računov) z enega samega mobilnega aparata. Uporabnik za to rešitev ne potrebuje dodatne programske opreme.

Uporabnikom je ob sklenitvi naročniškega razmerja za 24 mesecev na voljo BlackBerry 7290 za 45.000 SIT in mesečni naročnini 5.000 SIT, ki zajema neomejeno količino podatkovnega prenosa v Sloveniji. Cene klicev, SMS-ov in pripadajočih storitev se obračunavajo po tarifnem sistemu Business Smart.

Naročniki bodo BlackBerry lahko uporabljali tudi na gostovanju v tujini, in to pri operaterjih, s katerimi ima Si.mobil – Vodafone sklenjen dogovor o GPRS gostovanju*. Uporabniki, ki pogosto gostujejo v tujini, lahko sklenejo še poseben GPRS paket za gostovanje, ki ob mesečnem doplačilu 5000 SIT vključuje 2 MB prenesenih podatkov prek GPRS-a v tujini vsak mesec.

*odvisno od lokalnega operaterja. Informacije o gostovanju v tujini preverite pri Si.mobil – Vodafone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki