marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Nova storitev Si prevajalec


01.12.2007
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil – Vodafone je svojim uporabnikom ponudil novo storitev, imenovano Si.prevajalec. Kar šest slovarjev DZS, vsebinsko najobsežnejšega ponudnika slovarjev na slovenskem trgu, je od konca novembra ekskluzivno dostopnih na mobilnem portalu Vodafone live!.

Uporabnikom Si.mobil – Vodafone bodo tako za ceno 0,1 € na poizvedbo dostopna gesla s celovitim prevodom. Si.mobil – Vodafone bo v sodelovanju z DZS svojim uporabnikom do konca februarja 2008 brezplačno ponudil angleško - slovenski obojesmerni slovar DZS.

Si.prevajalec je uporabniško zelo zanimiva in sila preprosta storitev na mobilnem portalu Vodafone live!. Uporabnikom omrežja Si.mobil – Vodafone so sedaj ekskluzivno na voljo najobsežnejši angleško–slovenski, slovensko-angleški, nemško-slovenski, slovensko-nemški, italijansko-slovenski in slovensko-italijanski slovarji, ki so bili v knjižni izdaji DZS že prave uspešnice.
Za uporabnike portala Vodafone live! bo cena posamezne poizvedbe 0,1 evra. Si.prevajalec je uporabnikom dostopen na menijskem zavihku portala. Uporaba storitve je enostavna: uporabnik najprej izbere jezik za prevajanje, vpiše poizvedbo in potrdi nakup. Rezultat vsake uspešno opravljene poizvedbe je vsebinsko bogat in obsežen, prevodi so celoviti in posodobljeni.
“Svojim uporabnikom smo tako ponudili pravo storitev za mobilno življenje brez meja. Si.prevajalec je uporaben v vsakem trenutku, ko uporabnik potrebuje določen prevod. Prepričani smo, da bo odziv uporabnikov dober, saj smo jim ponudili ekskluzivno in enostavno storitev, ki bo vedno pri roki. Naših uporabnikov ne bo počakala le doma na knjižni polici kot tiskani slovarji, ampak na mobilnem spletu Vodafone live!, na mobilnih telefonih, ki so del našega mobilnega življenja,« je o novi storitvi Si.prevajalec povedal Peter Curk, direktor marketinga pri Si.mobil - Vodafone.

»DZS je vsebinsko najobsežnejši založnik slovarjev v Sloveniji, to je založba vselej bila in tudi ostaja. Spletna stran http://www.e-slovarji.si ponuja uporabnikom sodoben, zmogljiv in hiter vpogled v slovarske zbirke DZS - poleg tistih, ki so že obstajale v elektronski obliki, tudi v tiste, ki so bile do sedaj izdane samo na tiskanem mediju. Poleg spletnega dostopa, ki omogoča resno jezikovno delo s slovarskimi zbirkami, so e-slovarji DZS za dostop do kakovostnih jezikovnih rešitev v vsakem trenutku ekskluzivno dostopni preko mobilnega telefona na portalu Vodafone live!,« so o novi storitvi e-slovarjev zapisali v uredništvu slovarjev založbe DZS.

Si prevajalec – Spletni slovarji DZS, dostopni na mobilnem portalu Vodafone live!:

  • Veliki nemško-slovenski slovar: Grosses deutsch-slowenisches Wörterbuch, 130.000 gesel s podgesli; Avtorji: Doris, Primož in dr. Božidar Debenjak
  • Veliki slovensko-nemški slovar: posodobljena izdaja Grosses slowenisch-deutsches, Wörterbuch 90.000 gesel s podgesli; Avtorji: Doris, Primož in dr. Božidar Debenjak
  • Veliki italijansko-slovenski slovar: Il grande dizionario italiano-sloveno, 70.000 gesel s podgesli; Avtor: Sergij Šlenc
  • Veliki slovensko-italijanski slovar: Il grande dizionario sloveno-italiano, 100.000 gesel s podgesli; Avtor: Sergij Šlenc
  • Mali angleško-slovenski slovar: 30.000 gesel s podgesli; Skupina avtorjev (ur. Petra Zaranšek)
  • Mali slovensko-angleški slovar: 30.000 gesel s podgesli; Skupina avtorjev (ur. Petra Zaranšek)

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki