marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nova storitev Si.blagajna


19.03.2015
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil je danes predstavil novo celostno ponudbo, ki bo podjetjem pomagala, da se bodo lahko hitro in enostavno prilagodila na napovedi Finančne uprave RS (FURS) za uvedbo virtualnih davčnih blagajn.

Storitev obsega samostojni blagajniški program v oblaku Si.blagajna, ki bo skladen s sprejetim Zakonom o potrjevanju računov, vključuje pa tudi možnost obročnega nakupa naprav z vključenim prenosom podatkov. Si.mobil bo poslovnim uporabnikom ponudil storitev Si.blagajna v naslednjih tednih in jim omogočil brezplačno uporabo programske opreme do uvedbe davčnih blagajn.

Storitev Si.blagajna je preprosta rešitev za vsa podjetja z gotovinskim ali s kartičnim poslovanjem, ki morajo izdati račun končni stranki. Od zakonsko določenega datuma uvedbe bodo morala ta podjetja imeti blagajniški program z internetno povezljivostjo. Povezava z internetom je namreč pogoj, da je blagajniški program – ne glede na to, za katero programsko rešitev gre – skladen z omenjenim predlogom zakona. Za vsak račun, ki ga podjetje izda, se bo predvidoma blagajna prek interneta povezala z informacijskim sistemom FURS.

Podjetniki izberejo, kar potrebujejo
Si.mobilova rešitev Si.blagajna je enostavna, varna in je na voljo za takojšno uporabo. Od podjetja ne terja visokih začetnih stroškov, saj se storitev plačuje v obliki mesečnega najema. Zasnovana je modularno, kar pomeni, da si lahko podjetje sámo sestavi paket glede na svoje potrebe. Tako si lahko podjetja izbere tisto, kar jim najbolj ustreza glede na vrsto dejavnosti in na obseg posla, pri tem so jim vedno na voljo Si.mobilovi svetovalci za nasvet in pomoč.

Če podjetje potrebuje celostno storitev, mu Si.mobil lahko ponudi blagajniški program Si.blagajna, obročni nakup naprave po lastni izbiri (tablica, pametni telefon, tiskalnik za tiskanje računov) in zakup hitrega prenosa podatkov.

Podjetje se lahko odloči zgolj za najem programa Si.blagajna, če ima že v lasti ustrezno napravo in vzpostavljeno internetno povezavo. Nakup naprave torej ni pogoj za uporabo programske opreme. Blagajniški program Si.blagajna deluje na tablicah in telefonih z operacijskim sistemom Android (od v.4 naprej), na tablicah z operacijskim sistemom Windows 8.1 in v okolju Windows (od verzije XP dalje).
Si.blagajna za male, mobilne in vse, ki bomo morali uvesti spremembe pri izdajanju računov

Storitev je tako primerna tudi za male podjetnike, ki sedaj pišejo račune na paragonske bloke ali uporabljajo stare registrirne blagajne, kot so kavarne, manjše trgovine, frizerski, lepotni in kozmetični saloni, zlatarji, pekarne, mesnice idr., pa tudi za tiste, ki so mobilni in veliko na terenu, kot so dimnikarji, taksisti ipd.

Prednosti in funkcionalnosti Si.blagajne
Si.blagajna je storitev v oblaku, zato se vsi podatki varno arhivirajo in so na voljo tudi v primeru izgube naprave ali sistemskih nadgradenj. Si.mobil se namreč obvezuje za redne samodejne posodobitve programa glede na novejše različice programa ali glede na zakonske spremembe. Storitev Si.blagajna deluje tudi v primeru izpada internetne povezave. Poslovnežem omogoča izdelavo računov, povzetek dnevnega poslovanja, delo z zalogami in normativi, pripravo poročil, začasno zamrznitev uporabe v primeru sezonske dejavnosti, pošiljanje podatkov v računovodstvo idr.

Brezplačni preizkus storitve za lažji prehod na novo obliko izdajanja računov
Si.mobil bo ponudil Si.blagajno vsem slovenskim podjetnikom brezplačno do začetka uvedbe davčnih blagajn. Družba podpira razvoj podjetništva v Sloveniji in želi poslovnežem s svojimi storitvami olajšati vsakodnevno poslovanje. Zato si želijo, da se ti seznanijo s storitvijo, ki je tako enostavna, da lahko z njo upravlja prav vsak in bo razblinila vse strahove glede davčne blagajne, prehod pa bo enostaven in brez zapletov.

Več informacij o novi storitvi: http://www.simobil.si/blagajna.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki