marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Poslovni rezultati Si.mobila za leto 2006

Deli z ostalimi
Si.mobil

14.03.2007
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil je z močnim nastopom na trgu v letu 2006 uspel občutno izboljšati svoje poslovne rezultate. Družba je ob koncu leta zabeležila 420.900 uporabnikov, kar predstavlja 17-odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. Znatno se je povečal delež naročnikov in izboljšala se je kakovost skupnosti uporabnikov.

Celotni poslovni prihodki so narasli za 30,2%. Poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) se je dvignil za 35,5%. Izjemno je narasel tudi poslovni izid iz poslovanja (EBIT).

Si.mobil je do konca leta 2006 uspel povečati bazo svojih uporabnikov za 17 odstotkov na 420.900 uporabnikov, kar predstavlja 24,9-odstotni tržni delež. Število naročniških razmerij se je občutno povečalo za 37% na 242.100, kar predstavlja 57,5% vseh operaterjevih uporabnikov.
Povprečni mesečni prihodek na uporabnika (ARPU) se je v primerjavi s prejšnjim letom povečal za 20,7% in je ob koncu leta znašal 20,4 evra. Razlog za rast je v povečanem številu naročniških razmerij in povečanem prometu.

Celotni poslovni prihodki so v letu 2006 dosegli 131,2 milijona evrov, kar predstavlja 30,2-odstotno rast glede na leto 2005. Razlog za rast je predvsem v povečanju prihodkov od gostovanja tujih uporabnikov ter prihodkov od prodaje storitev in blaga. V primerjavi z enakim obdobjem leto poprej se je poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) povečal za 35,5 odstotkov in je znašal 33,6 milijona evrov. Družba je leto zaključila s pozitivnim poslovnim izidom iz poslovanja (EBIT) v višini 11,2 milijona evrov.

Andreas Maierhofer, predsednik uprave Si.mobila, je ob tem dejal: »Z odličnim poslovanjem v preteklih letih smo ustvarili trdno finančno podlago za prihodnja visoka vlaganja na slovenskem trgu. Visoka rast naročniških razmerij dokazuje, da so uporabniki zelo zadovoljni z našimi storitvami.«

S 1. januarjem 2006 je v veljavo stopila prenosljivost številk med mobilnimi operaterji. Od skupno skoraj 21.000 prenesenih številk jih je bilo kar 70-odstotkov prenesenih v omrežje Si.mobila.
V preteklem letu se je s trga mobilne telefonije umaknil tretji operater Vega. V Si.mobilu ocenjujejo, da so ob Veginem odhodu v svoje omrežje privabili tudi približno 90% njihovih naročniških uporabnikov. Si.mobil je ob tem odkupil tudi 135 baznih postaj s pripadajočimi lokacijami, ki so pomembna pridobitev za uspešno izgradnjo omrežja UMTS in povečevanje pokritosti in zmogljivosti signala GSM.
Si.mobil je konec septembra 2006 na javnem razpisu za obdobje 15 let z možnostjo podaljšanja pridobil frekvence UMTS in zanje odštel 6,5 milijona evrov. Nova tehnologija predstavlja osnovo za razvoj in ponudbo sodobnih inovativnih produktov in storitev .

Si.mobil je ob koncu leta 2006 s signalom GSM/GPRS pokrival 99,6% slovenskega prebivalstva in skoraj 90% s tehnologijo EDGE.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki