marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Poslovni rezultati Si.mobila za leto 2006

Deli z ostalimi
Si.mobil

14.03.2007
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil je z močnim nastopom na trgu v letu 2006 uspel občutno izboljšati svoje poslovne rezultate. Družba je ob koncu leta zabeležila 420.900 uporabnikov, kar predstavlja 17-odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. Znatno se je povečal delež naročnikov in izboljšala se je kakovost skupnosti uporabnikov.

Celotni poslovni prihodki so narasli za 30,2%. Poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) se je dvignil za 35,5%. Izjemno je narasel tudi poslovni izid iz poslovanja (EBIT).

Si.mobil je do konca leta 2006 uspel povečati bazo svojih uporabnikov za 17 odstotkov na 420.900 uporabnikov, kar predstavlja 24,9-odstotni tržni delež. Število naročniških razmerij se je občutno povečalo za 37% na 242.100, kar predstavlja 57,5% vseh operaterjevih uporabnikov.
Povprečni mesečni prihodek na uporabnika (ARPU) se je v primerjavi s prejšnjim letom povečal za 20,7% in je ob koncu leta znašal 20,4 evra. Razlog za rast je v povečanem številu naročniških razmerij in povečanem prometu.

Celotni poslovni prihodki so v letu 2006 dosegli 131,2 milijona evrov, kar predstavlja 30,2-odstotno rast glede na leto 2005. Razlog za rast je predvsem v povečanju prihodkov od gostovanja tujih uporabnikov ter prihodkov od prodaje storitev in blaga. V primerjavi z enakim obdobjem leto poprej se je poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) povečal za 35,5 odstotkov in je znašal 33,6 milijona evrov. Družba je leto zaključila s pozitivnim poslovnim izidom iz poslovanja (EBIT) v višini 11,2 milijona evrov.

Andreas Maierhofer, predsednik uprave Si.mobila, je ob tem dejal: »Z odličnim poslovanjem v preteklih letih smo ustvarili trdno finančno podlago za prihodnja visoka vlaganja na slovenskem trgu. Visoka rast naročniških razmerij dokazuje, da so uporabniki zelo zadovoljni z našimi storitvami.«

S 1. januarjem 2006 je v veljavo stopila prenosljivost številk med mobilnimi operaterji. Od skupno skoraj 21.000 prenesenih številk jih je bilo kar 70-odstotkov prenesenih v omrežje Si.mobila.
V preteklem letu se je s trga mobilne telefonije umaknil tretji operater Vega. V Si.mobilu ocenjujejo, da so ob Veginem odhodu v svoje omrežje privabili tudi približno 90% njihovih naročniških uporabnikov. Si.mobil je ob tem odkupil tudi 135 baznih postaj s pripadajočimi lokacijami, ki so pomembna pridobitev za uspešno izgradnjo omrežja UMTS in povečevanje pokritosti in zmogljivosti signala GSM.
Si.mobil je konec septembra 2006 na javnem razpisu za obdobje 15 let z možnostjo podaljšanja pridobil frekvence UMTS in zanje odštel 6,5 milijona evrov. Nova tehnologija predstavlja osnovo za razvoj in ponudbo sodobnih inovativnih produktov in storitev .

Si.mobil je ob koncu leta 2006 s signalom GSM/GPRS pokrival 99,6% slovenskega prebivalstva in skoraj 90% s tehnologijo EDGE.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki