marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Si.mobil komercialno ponudil tehnologijo prihodnosti – LTE-A že danes

Deli z ostalimi

21.11.2014
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil po pridobitvi radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev, kjer je pridobil frekvenčni spekter s posebnimi obveznostmi pokrivanja, intenzivno širi svoje omrežje z najsodobnejšo tehnologijo LTE. Doslej je družba že več kot 65 % prebivalstva pripeljala najhitrejši internet 4G, obenem pa pokrila že 80 področjih znotraj belih lis.

Na šestih lokacijah po Sloveniji pa je Si.mobil zagotovil tehnologijo prihodnosti -'LTE Advanced', ki omogoča bistveno večje kapacitete omrežja in hitrosti do 300 Mbit/s.
Si.mobilovo LTE omrežje pokriva že več kot 2000 naselij, od tega več kot 500 naselij z najmanj 300 prebivalci. Do konca letošnjega leta namerava Si.mobil s tehnologijo LTE pokriti 75 % slovenskega prebivalstva, do sredine leta 2017 pa kar 95 %. Si.mobil bo z LTE nadgradil vse lokacije, kjer je trenutno na voljo signal 2G, s katerim pokriva celotno Slovenijo. Najsodobnejšo tehnologijo in najhitrejši internet je že sedaj na voljo vsem Si.mobilovim naročnikom.

»Za nakup frekvenčnega spektra s posebnimi obveznostmi pokrivanja smo se odločili, saj želimo pripeljati širokopasovni internet v vsa slovenska gospodinjstva. Si.mobil že danes ponuja širokopasovni internet s precej višjimi hitrostmi, kot jih v povprečju omogočajo fiksni ponudniki. Do sredine 2017 pa bo širokopasovni internet na voljo povsod, kjer so danes na voljo le glasovne storitve, obenem bodo pokrite tudi bele lise,« je poudaril Ulrich Rokita, član uprave za tehniko na Si.mobilu, ko je pokazal, da je Si.mobil do sedaj pokril že 80 področij znotraj belih lis po Sloveniji. Johannes Nabecker, direktor sektorja za dostopno in prenosno omrežje na Si.mobilu, pa je dodal, da je Si.mobilovo omrežje specifično, saj je pri načrtovanju in uvajanju novosti prvi in najpomembnejši kriterij zadovoljstvo uporabnikov. »Uporabnikom želimo ponuditi najhitrejši internet in storitve prihodnosti. Zato že danes ponujamo LTE-A na šestih lokacijah po Sloveniji. Uporaba interneta iz dneva v dan narašča in LTE-A tehnologija nam bo omogočila zagotavljanje zadostnih kapacitet in hitrosti, ki jih naši uporabniki želijo in potrebujejo,« je povedal Nabecker.

»Skupina Telekom Austria je ponosna, da je slovensko podjetje Si.mobil med prvimi telekomunikacijskimi ponudniki v Evropi, ki bo uporabnikom predstavilo prednosti napredne tehnologije LTE. LTE-A je pomemben mejnik na poti proti tehnologiji 5G, kjer se je skupina Telekom Austria pred kratkim pridružila aliansi NGMN, v okviru katere se bodo postavili 5G standardi. Obenem je lansiranje LTE-A odličen primer, kakšne prednosti in sinergije na podlagi tehnološkega znanja in izkušenj lahko Si.mobil črpa kot del skupine Telekom Austria,« je povedal Günther Ottendorfer, član uprave za tehniko skupine Telekom Austria Group.

Si.mobilovi uporabniki lahko LTE-A uporabljajo na področju Ljubljane (2 lokaciji), Maribora, Kranja, Celja in Slovenj Gradca. Trenutno pa LTE-A podpira Samsung Galaxy Alpha, v ponudbo pa prihajajo tudi druge naprave, ki bodo omogočale hitrosti do 300 Mbit/s. Uporabnikom, ki želijo dostop do širokopasovnega mobilnega interneta, predvsem na belih lisah, bo v kratkem na voljo nadomestek za fiksni internet.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki