marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Si.mobil komercialno ponudil tehnologijo prihodnosti – LTE-A že danes

Deli z ostalimi

21.11.2014
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil po pridobitvi radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev, kjer je pridobil frekvenčni spekter s posebnimi obveznostmi pokrivanja, intenzivno širi svoje omrežje z najsodobnejšo tehnologijo LTE. Doslej je družba že več kot 65 % prebivalstva pripeljala najhitrejši internet 4G, obenem pa pokrila že 80 področjih znotraj belih lis.

Na šestih lokacijah po Sloveniji pa je Si.mobil zagotovil tehnologijo prihodnosti -'LTE Advanced', ki omogoča bistveno večje kapacitete omrežja in hitrosti do 300 Mbit/s.
Si.mobilovo LTE omrežje pokriva že več kot 2000 naselij, od tega več kot 500 naselij z najmanj 300 prebivalci. Do konca letošnjega leta namerava Si.mobil s tehnologijo LTE pokriti 75 % slovenskega prebivalstva, do sredine leta 2017 pa kar 95 %. Si.mobil bo z LTE nadgradil vse lokacije, kjer je trenutno na voljo signal 2G, s katerim pokriva celotno Slovenijo. Najsodobnejšo tehnologijo in najhitrejši internet je že sedaj na voljo vsem Si.mobilovim naročnikom.

»Za nakup frekvenčnega spektra s posebnimi obveznostmi pokrivanja smo se odločili, saj želimo pripeljati širokopasovni internet v vsa slovenska gospodinjstva. Si.mobil že danes ponuja širokopasovni internet s precej višjimi hitrostmi, kot jih v povprečju omogočajo fiksni ponudniki. Do sredine 2017 pa bo širokopasovni internet na voljo povsod, kjer so danes na voljo le glasovne storitve, obenem bodo pokrite tudi bele lise,« je poudaril Ulrich Rokita, član uprave za tehniko na Si.mobilu, ko je pokazal, da je Si.mobil do sedaj pokril že 80 področij znotraj belih lis po Sloveniji. Johannes Nabecker, direktor sektorja za dostopno in prenosno omrežje na Si.mobilu, pa je dodal, da je Si.mobilovo omrežje specifično, saj je pri načrtovanju in uvajanju novosti prvi in najpomembnejši kriterij zadovoljstvo uporabnikov. »Uporabnikom želimo ponuditi najhitrejši internet in storitve prihodnosti. Zato že danes ponujamo LTE-A na šestih lokacijah po Sloveniji. Uporaba interneta iz dneva v dan narašča in LTE-A tehnologija nam bo omogočila zagotavljanje zadostnih kapacitet in hitrosti, ki jih naši uporabniki želijo in potrebujejo,« je povedal Nabecker.

»Skupina Telekom Austria je ponosna, da je slovensko podjetje Si.mobil med prvimi telekomunikacijskimi ponudniki v Evropi, ki bo uporabnikom predstavilo prednosti napredne tehnologije LTE. LTE-A je pomemben mejnik na poti proti tehnologiji 5G, kjer se je skupina Telekom Austria pred kratkim pridružila aliansi NGMN, v okviru katere se bodo postavili 5G standardi. Obenem je lansiranje LTE-A odličen primer, kakšne prednosti in sinergije na podlagi tehnološkega znanja in izkušenj lahko Si.mobil črpa kot del skupine Telekom Austria,« je povedal Günther Ottendorfer, član uprave za tehniko skupine Telekom Austria Group.

Si.mobilovi uporabniki lahko LTE-A uporabljajo na področju Ljubljane (2 lokaciji), Maribora, Kranja, Celja in Slovenj Gradca. Trenutno pa LTE-A podpira Samsung Galaxy Alpha, v ponudbo pa prihajajo tudi druge naprave, ki bodo omogočale hitrosti do 300 Mbit/s. Uporabnikom, ki želijo dostop do širokopasovnega mobilnega interneta, predvsem na belih lisah, bo v kratkem na voljo nadomestek za fiksni internet.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki