marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Si.mobil nadgradil omrežje za širokopasovni mobilni dostop do interneta


21.06.2010
Objavil: Dare Gliha

Si.mobil je omrežje za širokopasovni mobilni dostop do interneta nadgradil s tehnologijama HSDPA 7,2 in HSUPA 2,0. Družba je hkrati povečala zmogljivosti omrežja in tako omogoča še boljšo izkušnjo s storitvami mobilnega interneta.

Si.mobil s tehnologijo HSDPA 7,2 v svojem omrežju odslej omogoča prenos podatkov v smeri k uporabniku (ang. download) s hitrostjo do 7,2 Mbit/s (doslej 3,6 Mbit/s). Dejansko pričakovane hitrosti zaradi zunanjih dejavnikov in stopnje nadgradnje omrežja znašajo od 2 Mbit/s do 5 Mbit/s. Tehnologija je na voljo 64 odstotkom prebivalstva v Sloveniji.

Tehnologija HSUPA 2,0 omogoča prenos podatkov v smeri od uporabnika (ang. upload) s hitrostjo do 2 Mbit/s (doslej 384 kbit/s). Dejansko pričakovane hitrosti zaradi zunanjih dejavnikov in stopnje nadgradnje omrežja znašajo od 0,8 Mbit/s do 1,5 Mbit/s. Tehnologija je trenutno na voljo 30 odstotkom prebivalstva v Sloveniji, do konca leta 2010 pa Si.mobil načrtuje širitev, s katero želi doseči 45 odstotkov prebivalstva v Sloveniji.

Z mobilno napravo (mobilnik, USB modem, netbook ipd.) je sedaj brskanje po spletu, ogled video vsebin, pošiljanje in sprejemanje e-pošte z veliki priponkami, nalaganje dokumentov, prenos aplikacij in glasbe ter datotek v skupno rabo veliko bolj učinkovito in hitrejše.

Širokopasovni dostop do interneta preko novih tehnologij je uporabnikom na voljo brez kakršnih koli dodatnih obveznosti ali plačil. Si.mobil vsem novim naročnikom paketov Mobilni internet Plus in Mobilni internet Pro omogoča 15-dnevni brezplačni preizkus storitev.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki