marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Si.mobil gradi najsodobnejše mobilno omrežje na Koroškem in v Podravski regiji


24.08.2011
Objavil: Dare Gliha

Si.mobil po uspešno izvedeni nadgradnji omrežja na Gorenjskem nadaljuje z obširno posodobitvijo omrežja na Koroškem in v Podravski regiji. Po nadgradnji bo omrežje zmogljivejše, hitrejše in bolj odzivno.

Si.mobilje v ponedejke, 22. avgusta 2011, začel s temeljito prenovo svojega omrežja na Koroškem in v Podravski regiji. Najsodobnejša in energetsko varčna infrastruktura bo podpirala tehnologijo UMTS 900. Si.mobil bo z njo širokopasovni mobilni internet pripeljal tudi na podeželje in v nekatera mesta.

V naslednjih dveh tednih bodo potekala dela širom Koroške in Podravske regije. Na Koroškem se bo nadgradnja začela na območju Prevalj, Raven na Koroškem, Mežice in Črne na Koroškem. Nadaljevala se bo na območju Slovenj Gradca, Mislinje in Kotelj ter Radelj ob Dravi, Šmartnega pri Slovenj Gradcu, Podvleke, Trbonj, Dravograda, Mute in Šentjanža pri Dravogradu. V Podravski regiji bo nadgradnja najprej potekala na območju Ruš, Selnice ob Dravi, Ribnice na Pohorju, Svetega Duha na Ostrem vrhu in Lovrenca na Pohorju. Nadaljevala se bo na območju Poljčan, Zgornje Ložnice in Oplotnice, obširnejša nadgradnja pa se bo na Podravskem začela sredi oktobra.

Po nadgradnji bo omrežje zmogljivejše, hitrejše in bolj odzivno. Širokopasovni mobilni internet bo omogočal prenos podatkov s hitrostjo do 21 Mbit/s. Obsežna prenova omrežja po vsej Sloveniji bo trajala predvidoma do konca oktobra.

V času posodabljanja omrežja utegne prihajati do občasnih motenj pri uporabi storitev v omenjenih krajih in njihovi širši okolici. Si.mobilovi strokovnjaki si bodo prizadevali, da bodo uporabniki storitve čim bolj nemoteno uporabljali tudi v času nadgradenj.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki