marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Si.mobil: Do 80 % nižje cene gostovanja od 1. 7. tudi na Hrvaškem


05.04.2013
Objavil: Thomas Bergant

Skladno z uredbo EU o mednarodnem gostovanju uporabnikov mobilne telefonije bo Si.mobil ob vstopu Republike Hrvaške v EU (1. 7. 2013) znižal cene pogovorov, SMS sporočil in prenosa podatkov na Hrvaškem. Od julija dalje bodo torej storitve mobilne telefonije v gostovanju na Hrvaškem v povprečju skoraj 80 odstotkov cenejše kot do sedaj.

Gre za eno najvišjih znižanj cen za mobilne storitve v zgodovini mobilne telefonije.

V ponedeljek, 1. 7. 2013, ko Republika Hrvaška predvidoma vstopi v EU, bodo za slovenske uporabnike mobilnih storitev začele veljati nove, bistveno nižje cene mobilnega gostovanja na Hrvaškem. Si.mobilove statistike kažejo, da njihov povprečen uporabnik na Hrvaškem gostuje vsaj 2x letno, skupaj pa na Hrvaškem preživi nekaj več kot en teden na leto. V poletnih mesecih je približno 60% vsega prometa, ki ga Si.mobilovi uporabniki ustvarijo v gostovanju, opravljenega na Hrvaškem.

Glede na trend hitrega zviševanja uporabe mobilnih storitev tako doma, kot v tujini, ki je pogojena predvsem z razširjenostjo pametnih telefonov, bo to ena največjih in najpomembnejših znižanj cen za slovenske uporabnike v zgodovini.

Cene odhodnih klicev se bodo znižale z 0,96 EUR/min na 0,288 EUR/min. Dohodni klici bodo namesto 0,46 EUR/min znašali 0,084 EUR/min. Nižja bo tudi cena poslanega sporočila SMS in bo po novem znašala 0,096 EUR, za 1 MB prenesenih podatkov v državah EU pa bodo uporabniki namesto 3,9 EUR/MB odšteli le 0,54 EUR/MB.


*Objavljene načrtovane cene s strani Evropske komisije

Primer prihranka povprečnega uporabnika
Janez Novak najpogosteje potuje na Hrvaško. V povprečju gostovanje v tujini traja 7 dni. V tem času običajno opravi 30 minut klicev v Slovenijo in pošlje 15 sporočil SMS.

Strošek Janeza Novaka je bil v letu 2012 33 €. V letu 2013 bo ta strošek znašal 10 €, torej se mu bo znižal za najmanj 70 % oz. kar 23 €.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki