marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Si.mobilovi uporabniki v letu 2016 prenesli rekordnih 10 milijonov GB podatkov


05.01.2017
Objavil: Thomas Bergant

Praznični čas je priložnost, ko svojim najbližjim ob vstopu v novo leto izrečemo lepe želje in zahvalo. Kljub temu da SMS in MMS sporočila ostajajo med najbolj priljubljenimi oblikami komuniciranja – samo v decembru so jih Si.mobilovi uporabniki poslali več kot 98 milijonov – pa je lansko leto zaznamovala skokovita rast uporabe mobilnega interneta.

Skupno so Si.mobilovi uporabniki v letu 2016 namreč prenesli za 96 % več podatkov kot leta 2015. Dnevni rekord v uporabi mobilnega interneta je bil dosežen ob smučarskih poletih v Planici, ko je bila povprečna dnevno prenesena količina podatkov Si.mobilovih uporabnikov kar podvojena.

Uporaba mobilnega interneta tudi v prazničnih časih beleži skokovito rast. Si.mobilovi uporabniki so tako v zadnjem mesecu lanskega leta prenesli prek 1 milijon GB podatkov, kar je 78 % več kot v decembru 2015. Na prednovoletni večer in na prvi dan novega leta so tako Si.mobilovi uporabniki prenesli več kot 6 % celotnega decembrskega prenosa podatkov.

»Izjemna rast prenosa podatkov v lanskem letu potrjuje, da sodoben svet zaznamuje vseobsegajoča povezanost ljudi, prostorov kot tudi predmetov. Mobilni internet omogoča sodobnemu človeku povezanost na vsakem koraku, v vsakem trenutku. V Si.mobilu želimo biti partner našim uporabnikom pri njihovem vsakdanjiku. V središče našega delovanja zato postavljamo skrb za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Posebno pozornost namenjamo na eni strani oblikovanju širokega in cenovno ugodnega izbora mobilnih naprav ter na drugi strani izjemni ponudbi ugodnih paketov naših storitev. Z neprestanim napredkom in vlaganji v našo tehnično opremljenost ohranjamo položaj tehnološkega pionirja na slovenskem trgu,« je ob zaključku leta poudaril Jure Bohinc, vodja za upravljanje ponudbe in vrednosti v Si.mobilu.

Med priljubljenimi načini komuniciranja še vedno ostajajo tudi sporočila SMS in MMS. Si.mobilovi uporabniki so v letu 2016 skupno poslali več kot 1,139 milijarde SMS in MMS sporočil. Vsako uro v letu 2016 so tako Si.mobilovi uporabniki v povprečju poslali nekaj več kot 130.000 SMS in MMS sporočil. Na zadnji dan lanskega leta in prvi dan leta 2017 pa so skupno poslali skoraj 9 milijonov SMS in MMS sporočil.

Tako porast uporabe mobilnega prenosa podatkov kot tudi še vedno visoka priljubljenost sporočil SMS in MMS kažejo, da so sodobne tehnologije in splet nepogrešljivi del življenja. Zato bo Si.mobil tudi v prihodnje zavezan ustvarjanju rešitev, ki bodo predstavljale odgovor na trenutne in nastajajoče potrebe uporabnikov. Usmerjen bo v zagotavljanje storitev, ki jim bodo omogočale izkušnjo dela, zabave, ustvarjanja in deljenja na bolj povezan način, pod njihovimi pogoji. Z izvajanjem načrtovanih strateških korakov pa bo ustvarjal nadaljnjo rast na slovenskem trgu tako na področjih mobilnih in fiksnih storitev kot tudi naprednih digitalnih rešitev.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki