marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Si starši dovolj prizadevajo za varnost otrok na spletu?


03.02.2016
Objavil: Dare Gliha

Polovica (52 odstotkov) staršev je prepričanih, da število spletnih groženj, ki pretijo na njihove otroke, narašča. Grožnje vključujejo vse od spletnega nadlegovanja do neprimerne vsebine. Kljub temu se le 39 odstotkov staršev s svojimi otroki pogovori o potencialnih grožnjah, razkriva nova raziskava, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International.

Raziskava je pokazala, da petina staršev ne naredi ničesar za zaščito svojih otrok pred spletnimi grožnjami. Poleg tega je 22 odstotkov odraslih potrdilo, da so se njihovi otroci srečali s spletnimi grožnjami, vključno z ogledom neprimernih vsebin, s stiki z nevarnimi neznanci in s spletnim nadlegovanjem. 53 odstotkov staršev tudi skrbi, da bo splet na določen način vplival na zdravje ali dobrobit njihovih otrok.

Kljub tretjini staršev (31 odstotkov), ki meni, da nima nadzora nad tem, kaj njihovi otroci vidijo ali počnejo na spletu, si jih dve tretjini (61 odstotkov) ne prizadeva za pogovor s svojimi otroki o spletnih grožnjah. Starši, ki ukrepajo, pa počnejo stari, ki so povečini neuspešne. Denimo, 28 odstotkov staršev pregleduje otrokovo zgodovino iskanja, čeprav je takrat lahko večina škode že povzročene. Le četrtina staršev je namestila programsko opremo za starševski nadzor.

»Dandanes je za večino mladih dostop do spleta prek mobilnega telefona in računalnika, pogosto brez vednosti staršev, postal neločljiv del vsakdana. Naša raziskava kaže, da se veliko staršev počuti nemočnih pri nadzoru nad dogajanjem na teh napravah. Kljub temu obstajajo številni preprosti in pozitivni okrepi, ki jih starši lahko uporabijo za zaščito mladih. Pomembno je kombinirati praktične ukrepe, kot je namestitev programske opreme za starševski nadzor in ohranjanje nadzora nad računalniki, s pogovorom z otroki o potencialnih grožnjah ter načinu, kako se z njimi soočiti,« je povedal David Emm, glavni varnostni raziskovalec pri Kaspersky Labu.

Varnostni rešitvi Kaspersky Total Security – multi-device in Kaspersky Safe Kids pomagata staršem pri zaščiti njihovih otrok pred grožnjami in omogočata nadzor nad njihovimi aktivnostmi na napravah z operacijskimi sistemi Windows, Mac OS X, iOS in Android. Programska oprema Kaspersky Lab ne le zaščiti otroke pred ogledom neprimernih vsebin na spletnih straneh in v aplikacijah, ampak prepreči razkritje zaupnih podatkov in pomaga staršem upravljati količino časa, ki ga njihovi otroci preživijo na napravah z dostopom do interneta.

Za več informacij o spletnih grožnjah, ki pretijo otrokom, in nasvete o tem, kako se pred njimi obvarovati, najdete na Kaspersky Labovem izobraževalnem portalu kids.kaspersky.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki