marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Šesti Žur z razlogom je ponovno privabil množico ljubiteljev elektronske glasbe

Deli z ostalimi

30.08.2009
Objavil: Thomas Bergant

V soboto, 29. avgusta, je v prestolnici kljub dežju množica mladih iz Slovenije in tujine žurala z razlogom. Dobrodelni Si.mobilov Žur z razlogom, tokrat šesti po vrsti, je tudi letos potekal ob ritmih DJ Umeka v ljubljanskem parku Tivoli.

S to prireditvijo želi Si.mobil pri pripadnikih ORTO generacije prebuditi socialni čut in jim pokazati, da lahko že z drobno gesto, kot je donacija enega evra, pomagajo vrstnikom v stiski. Si.mobil je poleg vseh zbranih sredstev društvu Beli obroč prispeval tudi 10.000 evrov, ki jih bo društvo Beli obroč porabilo za ureditev prijaznih sob po Sloveniji.

Da bi pomagali Belemu obroču Slovenije zbrati še več sredstev kot prejšnja leta, je Si.mobil letos poleg SMS donacije, ki je predstavljala tudi dobrodelno vstopnico na Žur z razlogom, skupaj s partnerji dogodka ponudil dodatne možnosti, kako pomagati mladim žrtvam kaznivih dejanj. Beli obroč Slovenije bo ob podpori Mestne občine Ljubljana z zbranimi dobrodelnimi sredstvi odprl prvo prijazno sobo v Ljubljani, in sicer v prostorih Belega obroča Slovenije. Pripravljenost za sodelovanje in interes za postavitev prijaznih sob pa so pokazali tudi drugi slovenski župani in centri za socialno delo.

V kazenskih postopkih otroci in mladi nastopajo kot žrtve kaznivih dejanj in zaradi travmatičnih izkušenj težko spregovorijo o dogodkih, ki so jih izjemno zaznamovali. Prostori na policijskih postajah in sodiščih namreč ne nudijo zadostnega občutka varnosti in zaupanja, zato se žrtve težje odprejo za izpoved. Zvočni in slikovni zapisi pripovedi v prijaznem okolju, ob spoštovanju pravil kazenskega postopka, bodo služili kot dokaz, žrtvam pa bo prizanešeno z večkratnimi mučnimi zaslišanji.

˝Med mladimi moramo razvijati družbeno odgovornost. Več pomeni en evro pomoči kot za tisoč evrov sočutja,˝ je poudarila Vlasta Nussdorfer, predsednica društva Beli obroč in dodala: ˝Čeprav vsak dan govorimo o nasilju in zlorabah, so policijske statistike več kot zgovorne. Vsak drugi dan v letu pride do kaznivega dejanja zoper življenje in telo mladostnika. Najstniško nasilje beleži vsaj dva primera na teden, prav tako pa se v povprečju vsakih osemnajst dni zgodi kaznivo dejanje zoper življenje in telo mladostnika, katerega povzročitelj izhaja iz njegovega družinskega okolja.˝

Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila, pa je ob sedaj že šestem dobrodelnem dogodku za mlade dejal: ˝Z Žurom z razlogom želi Si.mobil mlade vsako leto spomniti, da je dober namen na dosegu rok - na mobilnem telefonu. Želimo spodbuditi humanitarni čut v mladih in jih prek zabave spodbuditi k SMS doniranju. Letos smo se skupaj z Belim obročem odločili, da zbrana sredstva namenimo ureditvi prijaznih sob po Sloveniji. Prav je, da otrokom in mladim, ki so že tako žrtve kaznivih dejanj, omogočimo, da svojo težko zgodbo povedo v okolju, ki jih ne bo dodatno obremenjevalo.˝

Vendar dobrodelno zbiranje prispevkov še ni končano. Do 30. 9. 2009 lahko Si.mobilovi, Mobitelovi in Tušmobilovi uporabniki še vedno pošljejo SMS sporočilo z besedo BELIOBROC na 1919 in namenijo 1 EUR Belemu obroču Slovenije. Si.mobilovi uporabniki pa lahko donirajo Belemu obroču tudi prek portala Vodafone live!.

Si.mobil se ob uspešno izpeljanem Žuru z razlogom zahvaljuje Mestni občini Ljubljana, ki podpira tovrstne prireditve, DJ Umeku, partnerju dogodka podjetju Samsung in medijskima partnerjema dogodka podjetju Europlakat in reviji Cosmopolitan ter družbi Pro plus, ki je predvajala dobrodelne promocijske spote. Pri projektu pa so nam na pomoč priskočili še Futuristični marketing, Najdi.si, Mediabus, Fini oglasi, tiskarna Eclipse print in G3 SPIRITS.

Si.mobil je danes dopoldne pokazal svoj čut do okolja in družbe tudi s čiščenjem širšega območja prizorišča včerajšnjega dogodka v parku Tivoli.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki