marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Šesti Žur z razlogom je ponovno privabil množico ljubiteljev elektronske glasbe

Deli z ostalimi

30.08.2009
Objavil: Thomas Bergant

V soboto, 29. avgusta, je v prestolnici kljub dežju množica mladih iz Slovenije in tujine žurala z razlogom. Dobrodelni Si.mobilov Žur z razlogom, tokrat šesti po vrsti, je tudi letos potekal ob ritmih DJ Umeka v ljubljanskem parku Tivoli.

S to prireditvijo želi Si.mobil pri pripadnikih ORTO generacije prebuditi socialni čut in jim pokazati, da lahko že z drobno gesto, kot je donacija enega evra, pomagajo vrstnikom v stiski. Si.mobil je poleg vseh zbranih sredstev društvu Beli obroč prispeval tudi 10.000 evrov, ki jih bo društvo Beli obroč porabilo za ureditev prijaznih sob po Sloveniji.

Da bi pomagali Belemu obroču Slovenije zbrati še več sredstev kot prejšnja leta, je Si.mobil letos poleg SMS donacije, ki je predstavljala tudi dobrodelno vstopnico na Žur z razlogom, skupaj s partnerji dogodka ponudil dodatne možnosti, kako pomagati mladim žrtvam kaznivih dejanj. Beli obroč Slovenije bo ob podpori Mestne občine Ljubljana z zbranimi dobrodelnimi sredstvi odprl prvo prijazno sobo v Ljubljani, in sicer v prostorih Belega obroča Slovenije. Pripravljenost za sodelovanje in interes za postavitev prijaznih sob pa so pokazali tudi drugi slovenski župani in centri za socialno delo.

V kazenskih postopkih otroci in mladi nastopajo kot žrtve kaznivih dejanj in zaradi travmatičnih izkušenj težko spregovorijo o dogodkih, ki so jih izjemno zaznamovali. Prostori na policijskih postajah in sodiščih namreč ne nudijo zadostnega občutka varnosti in zaupanja, zato se žrtve težje odprejo za izpoved. Zvočni in slikovni zapisi pripovedi v prijaznem okolju, ob spoštovanju pravil kazenskega postopka, bodo služili kot dokaz, žrtvam pa bo prizanešeno z večkratnimi mučnimi zaslišanji.

˝Med mladimi moramo razvijati družbeno odgovornost. Več pomeni en evro pomoči kot za tisoč evrov sočutja,˝ je poudarila Vlasta Nussdorfer, predsednica društva Beli obroč in dodala: ˝Čeprav vsak dan govorimo o nasilju in zlorabah, so policijske statistike več kot zgovorne. Vsak drugi dan v letu pride do kaznivega dejanja zoper življenje in telo mladostnika. Najstniško nasilje beleži vsaj dva primera na teden, prav tako pa se v povprečju vsakih osemnajst dni zgodi kaznivo dejanje zoper življenje in telo mladostnika, katerega povzročitelj izhaja iz njegovega družinskega okolja.˝

Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila, pa je ob sedaj že šestem dobrodelnem dogodku za mlade dejal: ˝Z Žurom z razlogom želi Si.mobil mlade vsako leto spomniti, da je dober namen na dosegu rok - na mobilnem telefonu. Želimo spodbuditi humanitarni čut v mladih in jih prek zabave spodbuditi k SMS doniranju. Letos smo se skupaj z Belim obročem odločili, da zbrana sredstva namenimo ureditvi prijaznih sob po Sloveniji. Prav je, da otrokom in mladim, ki so že tako žrtve kaznivih dejanj, omogočimo, da svojo težko zgodbo povedo v okolju, ki jih ne bo dodatno obremenjevalo.˝

Vendar dobrodelno zbiranje prispevkov še ni končano. Do 30. 9. 2009 lahko Si.mobilovi, Mobitelovi in Tušmobilovi uporabniki še vedno pošljejo SMS sporočilo z besedo BELIOBROC na 1919 in namenijo 1 EUR Belemu obroču Slovenije. Si.mobilovi uporabniki pa lahko donirajo Belemu obroču tudi prek portala Vodafone live!.

Si.mobil se ob uspešno izpeljanem Žuru z razlogom zahvaljuje Mestni občini Ljubljana, ki podpira tovrstne prireditve, DJ Umeku, partnerju dogodka podjetju Samsung in medijskima partnerjema dogodka podjetju Europlakat in reviji Cosmopolitan ter družbi Pro plus, ki je predvajala dobrodelne promocijske spote. Pri projektu pa so nam na pomoč priskočili še Futuristični marketing, Najdi.si, Mediabus, Fini oglasi, tiskarna Eclipse print in G3 SPIRITS.

Si.mobil je danes dopoldne pokazal svoj čut do okolja in družbe tudi s čiščenjem širšega območja prizorišča včerajšnjega dogodka v parku Tivoli.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki