marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Še več brezvrvičnosti

Deli z ostalimi

13.03.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Po najnovejših raziskavah bo tretjina vse možne brezvrvične opreme do leta 2011 popolnoma integrirana v nove mobilne naprave.

V štirih letih bo 32% vseh brezvrvčnih standardov (bluetooth, Wi-Fi, WiMedia, GPS, FM radio...] vgrajeno v povezljivostni paket, kjer bo združenih več naprav ali pa bodo naprave vgrajene z gostiteljskim ali baznim omrežnim procesorjem.

Raziskovalna družba ABI Research pričakuje, da bodo omenjeni standardi vgrajeni večinoma v mobilne naprave ali mobilne računalnike.

Direktor omenjene družbe Stuart Carlaw: "Smo na stičišču visoke stopnje integracije, medtem ko prodajalci hočejo ponuditi še več za svoj denar. S tem bi se spremenili in razločili na zelo konkurenčnih trgih.

Primeri integracije so že videni na izdelku Broadcom BCM4325, ki ima na samo enem vezju vgrajene standarde: Bluetooth, FM radio in pa Wi-fi."

Dodal je še, da so take integracije zelo pomembno orodje, ki ga bo prodajalci uporabljali in s tem obdržali razlike na trgih. Tako bodo izdelovalci od dobaviteljev iztisnili vsak možen cent.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki