marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Samsungov vezni nabor Exynos

Deli z ostalimi

07.03.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Samsungu so tudi uradno dali na ogled njihov najnovejši vezni nabor čipovja Exynos. Exynos vsebuje štiri Cortex-A9 jedra in novo grafično enoto. Nova naveza postavlja standarde v zmogljivostih in porabi baterije.

Pri izdelavi je uporabljena 32 nm tehnologija, za nižjo porabo energije je vsako jedro izkopljivo, kot tudi polovica 1MB L2 cache pomnilnika.

Po besedah Samsunga je novi Exynos za 26 % hitrejši od obstoječega, poraba energije je zmanjšana za 45 %, prav tako pa tudi energija za izvajanje 3D opravil in sicer za kar 48 %.

Novi vezni nabor uporablja tudi najnovejšo grafično enoto (Mali serije) z enim geometrijskim pogonom in štiri pikselnimi procesorji. Prav tako bo na voljo za različne tipe procesorjev, od 200 MHz do 1.5 GHz, podprt je tudi standard LPDDR2 in najnovejši LPDDR3. Dvojedrna različica je prav tako v delu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki