marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung z optimiziranim spletnim iskalnikom za virtualna očala Gear VR


04.12.2015
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung predstavlja Samsung Internet za Gear VR, spletni iskalnik, razvit in optimiziran za uporabo na virtualnih očalih Gear VR. Samsung Internet za Gear VR je najnovejša storitev za uporabo v virtualni resničnosti in nov dodatek, ki bo še okrepil ekosistem VR vsebin.

Omenjena aplikacija uporabnikom omogoča intuitivno brskanje po spletu in uživanje v raziskovanju spletnih vsebin ter potopitev v realistično virtualno okolje, ne da bi bilo za to potrebno nalaganje vsebin na pametne telefone.

“Kot pionir v industriji mobilne virtualne resničnosti družba Samsung že od samega začetka uporabnikom ponuja izredno realistično izkušnjo v razvijajočem se svetu virtualne resničnosti,” je dejal Chan-Woo Park, podpredsednik oddelka za produktne strategije poslovanja IT in mobilnih komunikacij. “Povpraševanje po 360-stopenjskih in realističnih video vsebinah se nenehno in hitro veča, zato bo Samsung Internet za Gear VR obstoječi nabor VR vsebin še bolj obogatil. Hkrati bo v industriji postavil tudi nov standard za izkušnjo virtualne resničnosti.”

Uporabniki lahko kar direktno prek Samsung Interneta za Gear VR uživajo v vrsti spletnih vsebin, do katerih lahko dostopajo prek iskalnika, saj internet za VR podpira 360-stopenjsko in 3D predvajanje vsebin ter predvajanje prek spleta dostopnih video vsebin v formatu HTML5. To uporabnikom zagotavlja nepopisno uživanje v gledanju video vsebin v realističnem okolju, v katerega se lahko skorajda potopiš.

Čeprav brskanje po spletu poteka v virtualnem okolju, so pri Samsungu poskrbeli, da je ta izkušnja karseda intuitivna in preprosta: Samsung Internet za VR tako omogoča pisanje oz. vstavljanje teksta s pomočjo prepoznave glasu ali s tipkanjem po tipkovnici na zaslonu. Na voljo je tudi način Gaze Mode, ki uporabniku omogoča, da želeno funkcijo izbere in zažene tako, da vanjo preprosto usmeri pogled. Aplikacija omogoča tudi uvoz zaznamkov iz spletnega iskalnika na mobilni napravi, Samsung Interneta za Android, in ponuja še vrsto drugih funkcij, kot so Hiter dostop, Zaznamki, Upravitelj zavihkov in druge, ki pripomorejo k občutku domačnosti in že znanega.

Samsung Internet za Gear VR (v beta verziji) je od 2. decembra dalje moč naložiti prek spletne trgovine Oculus Store. Modeli, ki podpirajo Samsung Internet za Gear VR, so: Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4 (in tudi Galaxy Note 5) z Gear VR.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki