marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Samsung z optimiziranim spletnim iskalnikom za virtualna očala Gear VR

Deli z ostalimi

04.12.2015
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung predstavlja Samsung Internet za Gear VR, spletni iskalnik, razvit in optimiziran za uporabo na virtualnih očalih Gear VR. Samsung Internet za Gear VR je najnovejša storitev za uporabo v virtualni resničnosti in nov dodatek, ki bo še okrepil ekosistem VR vsebin.

Omenjena aplikacija uporabnikom omogoča intuitivno brskanje po spletu in uživanje v raziskovanju spletnih vsebin ter potopitev v realistično virtualno okolje, ne da bi bilo za to potrebno nalaganje vsebin na pametne telefone.

“Kot pionir v industriji mobilne virtualne resničnosti družba Samsung že od samega začetka uporabnikom ponuja izredno realistično izkušnjo v razvijajočem se svetu virtualne resničnosti,” je dejal Chan-Woo Park, podpredsednik oddelka za produktne strategije poslovanja IT in mobilnih komunikacij. “Povpraševanje po 360-stopenjskih in realističnih video vsebinah se nenehno in hitro veča, zato bo Samsung Internet za Gear VR obstoječi nabor VR vsebin še bolj obogatil. Hkrati bo v industriji postavil tudi nov standard za izkušnjo virtualne resničnosti.”

Uporabniki lahko kar direktno prek Samsung Interneta za Gear VR uživajo v vrsti spletnih vsebin, do katerih lahko dostopajo prek iskalnika, saj internet za VR podpira 360-stopenjsko in 3D predvajanje vsebin ter predvajanje prek spleta dostopnih video vsebin v formatu HTML5. To uporabnikom zagotavlja nepopisno uživanje v gledanju video vsebin v realističnem okolju, v katerega se lahko skorajda potopiš.

Čeprav brskanje po spletu poteka v virtualnem okolju, so pri Samsungu poskrbeli, da je ta izkušnja karseda intuitivna in preprosta: Samsung Internet za VR tako omogoča pisanje oz. vstavljanje teksta s pomočjo prepoznave glasu ali s tipkanjem po tipkovnici na zaslonu. Na voljo je tudi način Gaze Mode, ki uporabniku omogoča, da želeno funkcijo izbere in zažene tako, da vanjo preprosto usmeri pogled. Aplikacija omogoča tudi uvoz zaznamkov iz spletnega iskalnika na mobilni napravi, Samsung Interneta za Android, in ponuja še vrsto drugih funkcij, kot so Hiter dostop, Zaznamki, Upravitelj zavihkov in druge, ki pripomorejo k občutku domačnosti in že znanega.

Samsung Internet za Gear VR (v beta verziji) je od 2. decembra dalje moč naložiti prek spletne trgovine Oculus Store. Modeli, ki podpirajo Samsung Internet za Gear VR, so: Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4 (in tudi Galaxy Note 5) z Gear VR.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki