marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Samsung predstavlja novo paleto pametnih mobilnikov


13.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung je danes na tiskovni konferenci predstavil paleto telefonov, na katere stavijo v prihajajočih mesecih da jim pomagajo utrdili tržni delež pri nas, hkrati pa še povečati prodajo svojih mobilnikov. Glavni zastavonoši celotne predstavitve sta [url=http://www.mobile.si/articles/samsung-predstavil-galaxy-tab.html]Galaxy TAB[/url] ter prvi Windows Phone 7, model [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-samsung-omnia-7.html]Omnia 7[/url]. Poleg omenjene dvojice pri Samsungu stavijo tudi na trpežni model [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-samsung-xcover-271.html]Xcover 271[/url], [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-samsung-wave-723.html]Wave 723[/url] ter Galaxy 551.

V svojem prodajnem programu imajo tako kopico telefonov, s katerimi bodo poskušali doseči cilj prodati med 270 in 280 milijoni telefonov globalno, za naš trg pa je številka seveda manjša, vseeno pa je ta meja postavljena dokaj visoko, s pričakovano prodajo okoli 200.000 kosov. Napovedujejo tudi naskok na prvo mesto med proizvajalci v Evropi.

Leto 2010 je za Samsung leto pametnih mobilnih telefonov, saj je tržni delež le-teh že med 30 in 40 % celotne prodaje, drugo leto pa naj bi bil že preko 50 %. Trg pa je dodobra presenetil tudi Apple s svojo politiko, tako da uporabniki sedaj od mobilnega telefona želijo vse več. Strategija Samsunga je, da na trgu ponudi vse platforme. Tako bodo Windows Mobile 7 in Android namenjeni za telefone višjega cenovnega razreda, lastni OS Bada ter Linux pa za srednji in spodnji cenovni razred. Žal pa so ob tem prenehali s podporo Symbianu, tako da novih telefonov s tem operacijskim sistemom pri njih verjetno ne bomo več videvali.

Na koncu velja še omeniti, da pri Samsungu načrtujejo tudi več mobilnikov iz serije TAB, do leta 2013 naj bi bilo v uporabi okoli 50 milijonov kosov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki