marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Samsung predstavlja novo paleto pametnih mobilnikov

Deli z ostalimi

13.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung je danes na tiskovni konferenci predstavil paleto telefonov, na katere stavijo v prihajajočih mesecih da jim pomagajo utrdili tržni delež pri nas, hkrati pa še povečati prodajo svojih mobilnikov. Glavni zastavonoši celotne predstavitve sta Galaxy TAB ter prvi Windows Phone 7, model Omnia 7. Poleg omenjene dvojice pri Samsungu stavijo tudi na trpežni model Xcover 271, Wave 723 ter Galaxy 551.

V svojem prodajnem programu imajo tako kopico telefonov, s katerimi bodo poskušali doseči cilj prodati med 270 in 280 milijoni telefonov globalno, za naš trg pa je številka seveda manjša, vseeno pa je ta meja postavljena dokaj visoko, s pričakovano prodajo okoli 200.000 kosov. Napovedujejo tudi naskok na prvo mesto med proizvajalci v Evropi.

Leto 2010 je za Samsung leto pametnih mobilnih telefonov, saj je tržni delež le-teh že med 30 in 40 % celotne prodaje, drugo leto pa naj bi bil že preko 50 %. Trg pa je dodobra presenetil tudi Apple s svojo politiko, tako da uporabniki sedaj od mobilnega telefona želijo vse več. Strategija Samsunga je, da na trgu ponudi vse platforme. Tako bodo Windows Mobile 7 in Android namenjeni za telefone višjega cenovnega razreda, lastni OS Bada ter Linux pa za srednji in spodnji cenovni razred. Žal pa so ob tem prenehali s podporo Symbianu, tako da novih telefonov s tem operacijskim sistemom pri njih verjetno ne bomo več videvali.

Na koncu velja še omeniti, da pri Samsungu načrtujejo tudi več mobilnikov iz serije TAB, do leta 2013 naj bi bilo v uporabi okoli 50 milijonov kosov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki