marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Samsung naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS

Deli z ostalimi

03.08.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm, ki je primeren za uporabo v najnaprednejših mobilnih napravah. Gre za prvi senzor takšne vrste v industriji mobilne tehnologije.

Novi slikovni senzor S5K3P3, ki skupaj z inovativno tehnologijo ISOCELL omogoča visoko zmogljivost slikovnih pik velikosti 1.0 mikrometer, omogoča tudi manjšo velikost in višino modula slikovnega senzorja in zato predstavlja idealno rešitev za vse tanjše mobilne naprave.

“Kot družba, ki postavlja nove trende na področju slikovnih senzorjev za mobilne naprave, smo zelo veseli, da lahko kot prvi v industriji predstavimo najbolj napredno slikovno tipalo s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer, ki ustreza zahtevam po visoki resoluciji in omogoča tanek dizajn kamer vrhunskih pametnih telefonov,” je dejal Kyushik Hong, podpredsednik in vodja trženja na oddelku S.LSI v družbi Samsung Electronics. “Senzor s 16 milijoni slikovnih pik je šele začetek. V prihodnosti namerava družba Samsung še razširiti kategorijo produktov s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer in še naprej ohranjati položaj vodilnega ponudnika na področju slikovnih senzorjev za izredno zmogljive tanke mobilne naprave.”

Slikovni senzor s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm vpliva tudi na končni izgled samega modula, ki je za približno 20 % manjši od senzorskih modulov s 16 milijoni pik velikosti 1.12 μm. S5K3P3 je tako primeren za modul, ki je visok manj kot 5 mm, kar je dobra novica predvsem za oblikovalce novih mobilnih naprav, saj jim to omogoča oblikovanje mobilnih naprav z minimalno izbočeno kamero ne da bi to vplivalo na resolucijo posnete slike.

Senzor S5K3P3 s pomočjo vseh prednosti Samsung tehnologije ISOCELL prinaša kvaliteto slike, ki je primerljiva tisti pri 16 Mp senzorjih s svetlobnimi pikami velikosti 1.12 μm. Tehnologija ISOCELL namreč zmanjša barvno prekrivanje bližnjih pik, saj med pikami ustvari pregrado, jih izolira in s tem močno poveča občutljivost na svetlobo ter učinkovito nadzoruje nabiranje fotonov. Končni rezultat je vrhunska reprodukcija barve v še tako slabih svetlobnih pogojih.

V kombinaciji s tehnologijo ISOCELL in najmanjšimi svetlobnimi pikami velikosti zgolj 1.0 mikrometer bo novi slikovni senzor S5K3P3, ki je od današnjega dne dalje že na voljo proizvajalcem mobilnih naprav, slednjim zagotovo omogočil več možnosti pri oblikovanju novih produktov naslednje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki