marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Samsung naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS


03.08.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm, ki je primeren za uporabo v najnaprednejših mobilnih napravah. Gre za prvi senzor takšne vrste v industriji mobilne tehnologije.

Novi slikovni senzor S5K3P3, ki skupaj z inovativno tehnologijo ISOCELL omogoča visoko zmogljivost slikovnih pik velikosti 1.0 mikrometer, omogoča tudi manjšo velikost in višino modula slikovnega senzorja in zato predstavlja idealno rešitev za vse tanjše mobilne naprave.

“Kot družba, ki postavlja nove trende na področju slikovnih senzorjev za mobilne naprave, smo zelo veseli, da lahko kot prvi v industriji predstavimo najbolj napredno slikovno tipalo s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer, ki ustreza zahtevam po visoki resoluciji in omogoča tanek dizajn kamer vrhunskih pametnih telefonov,” je dejal Kyushik Hong, podpredsednik in vodja trženja na oddelku S.LSI v družbi Samsung Electronics. “Senzor s 16 milijoni slikovnih pik je šele začetek. V prihodnosti namerava družba Samsung še razširiti kategorijo produktov s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer in še naprej ohranjati položaj vodilnega ponudnika na področju slikovnih senzorjev za izredno zmogljive tanke mobilne naprave.”

Slikovni senzor s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm vpliva tudi na končni izgled samega modula, ki je za približno 20 % manjši od senzorskih modulov s 16 milijoni pik velikosti 1.12 μm. S5K3P3 je tako primeren za modul, ki je visok manj kot 5 mm, kar je dobra novica predvsem za oblikovalce novih mobilnih naprav, saj jim to omogoča oblikovanje mobilnih naprav z minimalno izbočeno kamero ne da bi to vplivalo na resolucijo posnete slike.

Senzor S5K3P3 s pomočjo vseh prednosti Samsung tehnologije ISOCELL prinaša kvaliteto slike, ki je primerljiva tisti pri 16 Mp senzorjih s svetlobnimi pikami velikosti 1.12 μm. Tehnologija ISOCELL namreč zmanjša barvno prekrivanje bližnjih pik, saj med pikami ustvari pregrado, jih izolira in s tem močno poveča občutljivost na svetlobo ter učinkovito nadzoruje nabiranje fotonov. Končni rezultat je vrhunska reprodukcija barve v še tako slabih svetlobnih pogojih.

V kombinaciji s tehnologijo ISOCELL in najmanjšimi svetlobnimi pikami velikosti zgolj 1.0 mikrometer bo novi slikovni senzor S5K3P3, ki je od današnjega dne dalje že na voljo proizvajalcem mobilnih naprav, slednjim zagotovo omogočil več možnosti pri oblikovanju novih produktov naslednje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki