marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Samsung naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS

Deli z ostalimi

03.08.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm, ki je primeren za uporabo v najnaprednejših mobilnih napravah. Gre za prvi senzor takšne vrste v industriji mobilne tehnologije.

Novi slikovni senzor S5K3P3, ki skupaj z inovativno tehnologijo ISOCELL omogoča visoko zmogljivost slikovnih pik velikosti 1.0 mikrometer, omogoča tudi manjšo velikost in višino modula slikovnega senzorja in zato predstavlja idealno rešitev za vse tanjše mobilne naprave.

“Kot družba, ki postavlja nove trende na področju slikovnih senzorjev za mobilne naprave, smo zelo veseli, da lahko kot prvi v industriji predstavimo najbolj napredno slikovno tipalo s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer, ki ustreza zahtevam po visoki resoluciji in omogoča tanek dizajn kamer vrhunskih pametnih telefonov,” je dejal Kyushik Hong, podpredsednik in vodja trženja na oddelku S.LSI v družbi Samsung Electronics. “Senzor s 16 milijoni slikovnih pik je šele začetek. V prihodnosti namerava družba Samsung še razširiti kategorijo produktov s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer in še naprej ohranjati položaj vodilnega ponudnika na področju slikovnih senzorjev za izredno zmogljive tanke mobilne naprave.”

Slikovni senzor s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm vpliva tudi na končni izgled samega modula, ki je za približno 20 % manjši od senzorskih modulov s 16 milijoni pik velikosti 1.12 μm. S5K3P3 je tako primeren za modul, ki je visok manj kot 5 mm, kar je dobra novica predvsem za oblikovalce novih mobilnih naprav, saj jim to omogoča oblikovanje mobilnih naprav z minimalno izbočeno kamero ne da bi to vplivalo na resolucijo posnete slike.

Senzor S5K3P3 s pomočjo vseh prednosti Samsung tehnologije ISOCELL prinaša kvaliteto slike, ki je primerljiva tisti pri 16 Mp senzorjih s svetlobnimi pikami velikosti 1.12 μm. Tehnologija ISOCELL namreč zmanjša barvno prekrivanje bližnjih pik, saj med pikami ustvari pregrado, jih izolira in s tem močno poveča občutljivost na svetlobo ter učinkovito nadzoruje nabiranje fotonov. Končni rezultat je vrhunska reprodukcija barve v še tako slabih svetlobnih pogojih.

V kombinaciji s tehnologijo ISOCELL in najmanjšimi svetlobnimi pikami velikosti zgolj 1.0 mikrometer bo novi slikovni senzor S5K3P3, ki je od današnjega dne dalje že na voljo proizvajalcem mobilnih naprav, slednjim zagotovo omogočil več možnosti pri oblikovanju novih produktov naslednje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki